Vaststelling bestemmingsplan “Sportpark Zegenwerp” Sint-Michielsgestel, inclusief natuurcompensatie Houwsestraat

Logo Sint-Michielsgestel

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het bestemmingsplan ‘Sportpark Zegenwerp” in Sint-Michielsgestel ter inzage wordt gelegd. De gemeenteraad heeft dit bestemmingsplan bij besluit van 13 december 2018 vastgesteld.

 

Bestemmingsplan

De voetbalclubs RKVV Sint-Michielsgestel en vv SCI zijn gefuseerd tot de nieuwe voetbalvereniging SCG ’18. De accommodatie voor SCG ’18 is Sportpark Zegenwerp in Sint-Michielsgestel. Om de nieuwe club te kunnen huisvesten zijn er verschillende aanpassingen aan het sportpark noodzakelijk. De kleedruimtes worden uitgebreid, er komt een multifunctionele ruimte en het aantal velden wordt uitgebreid. In de toekomstige situatie zal het sportpark bestaan uit twee volwaardige kunstgrasvelden en drie volwaardige natuurgrasvelden. Ook worden de beregeningsinstallatie, de veldverlichting, ballenvangers, elektra, drainage verharding en het hekwerk aangepast.

Op basis van het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied Sint-Michielsgestel’ is een herstructurering van het sportpark niet mogelijk. Aanpassing van het bestemmingsplan is daarom noodzakelijk. Het bestemmingsplan ´Sportpark Zegenwerp voorziet in de nieuwe planologisch-juridische kaders voor het sportpark.

 

Natuurcompensatie

Als gevolg van de herinrichting van het sportpark moeten een aantal bomen worden gekapt en is een kleine ingreep binnen het Natuur Netwerk Brabant (NNB) noodzakelijk. De compensatie van verlies aan natuurwaarden zal plaatsvinden op het perceel kadastraal bekend gemeente Sint-Michielsgestel, sectie N, no 161 aan de Houwsestraat in Sint-Michielsgestel. Dit perceel is eigendom van de gemeente Sint-Michielsgestel. Gelijktijdig met de herstructurering van het Sportpark Zegenwerp is een deel van dit perceel worden herbestemd naar Natuur.

 

Herbegrenzing Natuurnetwerk Brabant

Voor de herinrichting van Sportpark Zegenwerp is de begrenzing van het Natuur Netwerk Brabant, zoals deze was opgenomen in de Verordening ruimte, aangepast. Het besluit tot deze aanpassing is op 13 november 2018 genomen door Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant. Dit besluit en de bijbehorende stukken liggen gedurende dezelfde termijn als het bestemmingsplan ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis en is te vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.brabant.nl/

 

Informatie en procedure

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken liggen van 18 januari 2019 tot en met 28 februari 2019 voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel. Buiten de openingstijden is inzage op afspraak mogelijk. Daarvoor kunt u bellen naar de centrale balie (073- 5531111).

 

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijlagen is ook digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer IDN: NL.IMRO.0845.BP2018SMGSPORTZEGE-VA01

 

Beroep

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende genoemde inzagetermijn beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die destijds tegen het ontwerp bestemmingsplan een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad. Ook kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

 

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het besluit van de gemeenteraad van de gemeente Sint-Michielsgestel treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

17 januari 2019

Naar boven