Ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Teylingen, 1e herziening

Logo Teylingen

 

Toelichting op het ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan 'Buitengebied Teylingen' is op 30 april 2015 vastgesteld en beslaat het gehele buitengebied van de gemeente. Bij de vaststelling van dit bestemmingsplan is besloten om in een eerste herziening een aantal nieuwe ontwikkelingen te verwerken die niet waren meegenomen in het vastgestelde bestemmingsplan.

Het gaat hierbij om het verwerken van nieuw vastgesteld beleid zoals een aangepaste archeologieregeling, het opnemen van regels voor parkeren, laden en lossen en het schrappen van de Ruimte-voor-ruimteregeling.

Verder is een aantal locatie-specifieke aanpassingen gedaan, bijvoorbeeld een aangepaste bestemmingsplanregeling voor de campings en is een aantal algemene correcties doorgevoerd, vanwege onduidelijkheden en onjuistheden in het geldende bestemmingsplan. Ook zijn verschillende inspraakreacties op het voorontwerp aanleiding geweest het ontwerp aan te passen. Alle aanpassingen in de regels van het ontwerpbestemmingsplan zijn groen gearceerd, de aanpassingen aan de verbeelding (plankaart) zijn weergegeven in verbeeldingsfragmenten behorende bij het ontwerpbestemmingsplan.

De bestemmingsplanherziening beperkt zich dus tot onderdelen van het bestemmingsplan Buitengebied Teylingen. De visie op de ruimtelijke ordening van het buitengebied die aan het geldende bestemmingsplan ten grondslag ligt, blijft daarbij leidend.

Terinzagelegging

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan, bestaande uit een verbeelding, planregels en een toelichting, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening van donderdag 2 mei tot en met woensdag 12 juni 2019 voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentekantoor in Sassenheim.

 

De digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Op www.teylingen.nl onder ‘Inwoners en ondernemers’ – ‘Bouwen en wonen’ – ‘Bestemmingsplannen’ – ‘Ter inzage’ – ‘Teylingen’ vindt u een link naar het digitale ontwerpbestemmingsplan.

 

Daarnaast vindt u een link naar de authentieke digitale bestanden en kunt u een pdf-bestand van de analoge versie van het ontwerpbestemmingsplan downloaden.

 

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

 

Zienswijze

Binnen de termijn, dat het plan ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Teylingen, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout, telefoon 14 0252.

 

U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Teylingen via emailadres: gemeente@teylingen.nl.

 

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Lindy van der Klaauw via l.vanderklaauw@hltsamen.nl of Fariq Ishaak via f.ishaak@hltsamen.nl, telefoonnummer 14 0252.

 

Naar boven