Omgevingsvergunning en verklaring van geen bedenkingen voor 11 woningen aan de Patrimoniumstraat te Appingedam

Logo Appingedam

 

Burgemeester en wethouders van Appingedam maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een omgevingsvergunning hebben verleend voor het bouwen van 11 woningen aan de Patrimoniumstraat te Appingedam. De omgevingsvergunning bestaat uit het bouwen van een bouwwerk (art. 2.1, lid 1, sub a Wabo) en het gebruiken van gronden/bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan (art. 2.1, lid 1, sub c Wabo).

 

Inhoud

Het voornemen is om in Appingedam aan het noordeinde van de Patrimoniumstraat nieuwe woningen te ontwikkelen. Aan de westzijde van de straat worden een drie-onder-één kapper en een twee-onder-één kapper gerealiseerd. Aan de oostelijke zijde van de straat worden drie twee-onder-één kappers gebouwd. Dit is echter niet mogelijk op basis van het geldende bestemmingsplan Stad Appingedam.

 

Om de ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk te maken is een omgevingsvergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan aangevraagd. Bij deze aanvraag moet worden onderbouwd dat sprake is van een goede ruimtelijke ordening. Uit de onderbouwing blijkt dat er sprake is van een goede ruimtelijke ordening.

 

Procedure

De omgevingsvergunning is verleend met toepassing van de procedure als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a, onder 3° Wabo. Onderdeel van deze procedure is een door de raad af te geven verklaring van geen bedenkingen. In de vergadering van 21 juni 2018 heeft de raad een ontwerpverklaring van geen bedenkingen gegeven. Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen hebben ter inzage gelegen van 7 maart 2019 tot en met 17 april 2019. Op de ontwerp omgevingsvergunning en op ontwerpverklaringen van geen bedenkingen zijn geen zienswijzen ingediend.

 

Ter inzage

De omgevingsvergunning en de Verklaring van geen bedenkingen met alle daarbij behorende stukken liggen vanaf donderdag 2 mei 2019 tot en met woensdag 12 juni 2019 ter inzage.

 

U kunt de stukken inzien bij het Klant Contact Centrum op het Stadskantoor, Wilhelminaweg 14 te Appingedam.

 

De omgevingsvergunning, de verklaringen van geen bedenkingen en de ruimtelijke onderbouwing is ook te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt gebruikmaken van het planidentificatienummer NL.IMRO.0003.OMGPATRISTR-VST1.

 

Beroep

Op grond van artikel 8.1 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kunnen belanghebbenden met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepschrift indienen bij de Rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Het beroep kan worden ingesteld door:

• belanghebbenden, die tijdig hun zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht.

• belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht.

 

Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd.

 

Voorlopige voorziening

Ook kunnen belanghebbenden - voor zover zij daarbij een spoedeisend belang hebben - op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht voorlopige voorziening tot schorsing van dit besluit vragen. Dit verzoek moet ingediend worden bij de Voorzieningenrechter, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

Naar boven