Voorontwerp herziening bestemmingsplan Landelijk Gebied

Logo Lopik

Bestemmingsplan

Het plan betreft een totale herziening van het huidige bestemmingsplan Landelijk gebied, inclusief de naderhand opgestelde eerste en tweede herziening van dat bestemmingsplan. Tevens zullende meeste ruimtelijke besluiten die gedurende de looptijd van dit bestemingsplan zijn genomen in deze herziening worden opgenomen.

 

Ondanks dat het een overwegend conserverend bestemmingsplan betreft zijn er ook wat veranderingen in de wijze van bestemmen. Tevens is het plan opgesteld binnen de mogelijkheden van de experimenteerbepaling uit de crisis en herstelwet, het betreft een bestemmingsplan met verbrede reikwijdte. Dit houdt onder andere in dat beleidsregels van de gemeente direct aan kunnen worden gestuurd vanuit de regels van het bestemmingsplan.

 Ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt van 1 mei 2019 t/m 11 juni 2019  voor eenieder ter inzage van maandag tot donderdag van 09:00 uur tot 12:00 uur bij de afdeling Strategie, beleid en Projecten. Ook buiten deze openingstijden kan het bestemmingsplan worden ingezien. Hiervoor dient u een afspraak te maken. Daarnaast zijn de ter inzage gelegde stukken raadpleegbaar op de website www.lopik.nl onder “Bouwen en wonen”, “Bestemmingsplannen” en vervolgens onder “Landelijk gebied / in procedure”. Daarnaast is het plan tevens raadpleegbaar op de landelijke voorziening van ruimtelijkeplannen.nl.

 Inspraak

Gedurende de termijn van 6 weken kunnen ingezetenen van de gemeente Lopik en belanghebbenden een inspraakreactie op het voorontwerpbestemmingsplan sturen naar het college van burgemeester en wethouders. Dit kan schriftelijk naar Postbus 50, 3410 CB Lopik. Ook kunt u digitaal een inspraakreactie op het voorontwerpbestemmingsplan sturen naar landelijkgebied@lopik.nl. Daarnaast is het mogelijk om een afspraak te maken om een mondelinge inspraakreactie te geven. Hiervoor kunt u contact opnemen met de heer P. Schrijver, tel: 0348-559955

VervolgprocedureNa beoordeling van de inspraakreacties zal het ontwerpbestemmingsplan worden opgesteld, waarop zienswijzen kunnen worden ingediend. Uiteindelijk zal de gemeenteraad een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan. Voor meer informatie over deze publicatie kunt u tijdens kantooruren, met uitzondering van vrijdagen, contact opnemen met de heer P. Schrijver, tel: 0348 - 559955.

Naar boven