ONTWERP WEGENLEGGER BARNEVELD

Logo Barneveld

Burgemeester en wethouders van Barneveld hebben een geactualiseerde wegenlegger vastgesteld. Elke gemeente heeft  -ingevolge de Wegenwet- de verplichting om een wegenlegger op te maken.

In deze nu geactualiseerde legger zijn de openbare wegen buiten de bebouwde kom die in beheer en eigendom zijn van gemeente, provincie, Rijk (Prorail) en Staatsbosbeheer opgenomen. De wegenlegger kan voor een ieder gebruikt worden om informatie in te winnen over de juridische status van een weg, een brug of een duiker. Via de wegenlegger wordt vastgesteld of een bepaalde weg, brug of duiker wel of niet openbaar is en wie deze moet onderhouden.

In de digitale legger zijn gegevens actueel gemaakt (t.o.v. besluit 1978) en zijn ontbrekende gegevens aangevuld. Als gevolg van het digitaal maken van de legger zijn de gegevens/data voor meerdere partijen raadpleegbaar en beschikbaar.

 

Openbare particuliere wegen

Er zijn ook openbare wegen die in beheer en/of eigendom van particulieren zijn. Bij openbare particuliere wegen heeft de gemeente geen uitvoerende rol, maar heeft zij wel een verantwoordelijkheid als het gaat om de toestand van de weg en zo indirect, de veiligheid van de weggebruiker.

Bij het opstellen van onderhavige geactualiseerde wegenlegger zijn alleen de openbare particuliere wegen die formeel zijn vastgesteld meegenomen (situatie 1978 en de formele besluiten na 1978). De overige (openbare) particuliere wegen zijn in deze geactualiseerde legger nog niet meegenomen, daarvoor wordt aanvullend een zorgvuldige afweging en inventarisatie gemaakt. Later zullen de toevoegingen en eventuele onttrekkingen van openbare (particuliere) wegen buiten de bebouwde kom meegenomen worden in een zogenaamde wijzigingsronde. Aanwonenden van particuliere wegen ontvangen hierover een afzonderlijke brief.

Ter inzage en zienswijze

Het ontwerp van de wegenlegger voor de gemeente Barneveld ligt van 17 januari 2019 tot 1 maart 2019 ter inzage op het gemeentehuis (Raadhuisplein 2 Barneveld).

Betrokkenen kunnen tot 1 maart 2019 reageren door middel van het indienen van een zienswijze.

Stuur uw schriftelijke zienswijze aan:

Burgemeester en wethouders,

t.a.v. de werkgroep wegenlegger

de heer J.W. Groothedde

Postbus 63

3770 AB Barneveld

o.v.v. “Zienswijze ontwerp wegenlegger”

  • 1.

    U kunt uw zienswijzen ook via e-mail indienen. Uw e-mail o.v.v. “Zienswijze ontwerp wegenlegger” kunt u sturen naar j.groothedde@barneveld.nl (vergeet niet uw volledige contactgegevens in de e-mail te zetten).

  • 2.

    Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer J.W. Groothedde via telefoonnummer 0342 – 495879, of per e-mail ( j.groothedde@barneveld.nl)

Voor vragen kunt u telefonisch (0342 – 495879) of per e-mail (j.groothedde@barneveld.nl) contact opnemen met de heer J.W. Groothedde.

Na de terinzagelegging wordt de ontwerp wegenlegger met de zienswijzen en het advies over de zienswijzen toegestuurd aan Gedeputeerde Staten van Gelderland. Gedeputeerde Staten zullen vervolgens de wegenlegger definitief vaststellen.

 

 

Naar boven