Ontwerp-bestemmingsplan “Wierden-centrum, herziening Nijverdalsestraat 28/De Bongerd”

Logo Wierden

 

In het hart van Wierden, aan de Nijverdalsestraat 28, is momenteel Modehuys Ter Morsche gevestigd. Initiatiefnemer is eigenaar van het perceel dat door loopt tot het parkeerterrein aan de Bongerd. Doordat de potentie en de mogelijkheden van het gehele perceel momenteel niet volledig worden benut, is initiatiefnemer voornemens enkele wijzigingen door te voeren. Zo wordt het winkelpand verbouwd tot 3 kleinere units, wordt er een appartement bijgebouwd en wordt zowel dit appartement als het bestaande appartement levensloopbestendig gebouwd en worden op het achterterrein (aan de Bongerd) 2 levensloopbestendige woningen gerealiseerd.

 

Inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan staat vanaf 01-05-2019 op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.BP2018000021-ON01 .

Daarnaast ligt het ontwerp-bestemmingsplan vanaf 01-05-2019 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis.

 

Zienswijze indienen

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze indienen tegen het ontwerp-bestemmingsplan. Dat kan op een aantal manieren:

• Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, Postbus 43, 7640 AA Wierden’.

• Via de website. In dat geval gaat u naar www.wierden.nl/zienswijze.

• Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen.

 

Vervolg procedure

Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan vastgesteld (eventueel gewijzigd). Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Wiezer en op de website van de gemeente.

 

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerp-bestemmingsplan, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven