B E K E N D M A K I N G

Logo Sluis

VOOR HET NEMEN VAN EEN DEFINITIEF VERKEERSBESLUIT inzake het instellen van een verbod voor motorvoertuigen op het pad t.h.v. het pand Blv. de Wielingen 19 te Cadzand-bad.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sluis maken bekend dat zij de volgende verkeersmaatregel nemen.

Ongeveer halverwege de Boulevard de Wielingen te Cadzand-bad ter hoogte van het pand nummer 19 ligt een pad wat doorgang biedt tot bovenaan de duinen. Dit pad is met name bedoeld voor en in gebruik door voetgangers en fietsers. Er wordt op de stroken langs het voorste gedeelte van het pad (zijde Boulevard de Wielingen) met motorvoertuigen geparkeerd. Ook wordt er met brommers over het pad gereden. Het deels verharde pad is vrij smal en niet geschikt voor motorvoertuigen. Momenteel is vanaf de zijde van de Boulevard de Wielingen slecht zichtbaar dat het pad toegankelijk is voor fietsers en voetgangers. Het pad is een voor openbaar verkeer openstaande weg in de zin van de Wegenverkeerswet 1994. Het pad wordt tevens door de hulpdiensten danwel onderhoudspersoneel gebruikt.

Als gevolg van de geparkeerde voertuigen en het gebruik van het pad door bromfietsen komen de verkeersbelangen zoals genoemd in artikel 2 van de Wegenverkeerswet in het geding. In het belang van de verkeersveiligheid, alsmede het waarborgen van de bruikbaarheid van de weg, stellen wij een verbod voor motorvoertuigen in.

Het verbod wordt aangeduid door middel van de verkeersborden volgens model C 12 en

C 13 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (R.V.V.-1990). Een en ander bij dit besluit behorende en ter inzage liggende situatietekening is aangegeven.

Met betrekking tot deze verkeersmaatregel is een voorgenomen verkeersbesluit ingesteld. Dit is gepubliceerd op 10 oktober 2018. Tijdens de ter inzage ligging is hiertegen een zienswijze ingediend.

De argumenten van de zienswijze hebben niet geleid tot het aanpassen of intrekking van het voorgenomen verkeersbesluit.

Rekening houdend met het vorenstaande gaan wij nu over tot het definitief instellen van het verkeersbesluit.

Deze bekendmaking inclusief de situatietekening liggen met ingang van 1 mei 2019 zes weken ter inzage in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg. De stukken zijn in te zien elke werkdag van 08.30 uur tot 13.00 uur en op woensdag van 08.30 uur tot 16.00 uur. Tijdens de periode van ter inzage legging kunnen schriftelijk bezwaren worden ingediend. Zij moeten worden gericht aan ons college en worden verzonden aan Burgemeester en Wethouders van Sluis, Postbus 27, 4500 AA Oostburg.

Oostburg, 1 mei 2019

Hoogachtend,

Burgemeester en Wethouders van Sluis

Naar boven