Gecoördineerd besluit Treekerweg 5 te Leusden

Logo Leusden

Omschrijving

Gemeentelijke coördinatieregeling ontwerp besluiten Treekerweg 5.

Burgemeester en wethouders van Leusden maken bekend dat vanaf 26 april tot en met 6 juni 2019 de volgende ontwerp besluiten en de daarop ziende anterieure overeenkomst ter inzage liggen:

 

  • 1.

    Het bestemmingsplan Buitengebied 2009, herziening Treekerweg 5;

  • 2.

    De ontwerp omgevingsvergunning verbreden inrit Treekerweg 5;

  • 3.

    Ontwerp verkeersbesluit verkeersmaatregelen buurtschap Bavoort;

  • 4.

    Zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst.

 

Ontwerp bestemmingsplan

Treekerweg 5 betreft een voormalige boerderij. Met de bestemmingsplanwijziging wordt uitvoering gegeven aan de gemaakte afspraken in het Convenant Den Treek Henschoten. Hierin is afgesproken dat op het voormalige agrarische bouwvlak aan de bestaande bedrijfswoning een woonbestemming wordt toegekend. Daarnaast wordt, in ruil voor de sloop van voormalige agrarische bedrijfsbebouwing op het perceel zelf en op andere locaties binnen het landgoed, de bouw van één extra woning nabij Treekerweg 5 mogelijk gemaakt.

 

Ontwerp omgevingsvergunning inrit

De omgevingsvergunning ziet op het verbreden van de inrit Treekerweg 5.

 

Ontwerp verkeersbesluit

Met dit verkeersbesluit worden de volgende doelstellingen beoogd:

Het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers en het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan.

 

Anterieure overeenkomst

Met toepassing van artikel 6.24 lid 3 Wet ruimtelijke ordening is een anterieure overeenkomst met de ontwikkelaar van het plan gesloten. In deze overeenkomst wordt met name het verhaal van de gemeentelijke kosten van het in ontwikkeling brengen van de betreffende locatie verzekerd.

 

De hierboven genoemde ontwerp besluiten en een zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst liggen met ingang van vrijdag 26 april tot en met donderdag 6 juni 2019 ter inzage. U kunt de ontwerp besluiten met bijbehorende stukken en een zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst inzien in het gemeentehuis. Hiervoor kunt u een afspraak maken met het omgevingsloket via https://www.leusden.nl/afspraakmaken.html?home1.

 

De ontwerp besluiten kunt u ook digitaal inzien op de gemeentelijke website www.leusden.nl/bestemmingsplannen.

 

Het ontwerp bestemmingsplan en bijbehorende stukken kunt u inzien op de landelijke webpagina www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0327.161-0301.

 

De officiële bronbestanden kunt u downloaden op www.leusden.nl/durp/plans/NL.IMRO.0327.161-/NL.IMRO.0327.161-0301.

 

Zienswijzen

Gedurende de genoemde termijn kan iedereen bij de gemeenteraad van Leusden, naar keuze mondeling of schriftelijk zienswijzen omtrent het ontwerp besluiten kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden toegestuurd aan de gemeente Leusden, afdeling Beleid, Postbus 150, 3830 AD Leusden. Voor het mondeling overbrengen van zienswijzen kan, tot drie werkdagen vóór afloop van de termijn van terinzagelegging telefonisch via nummer 14033 een afspraak worden gemaakt met de afdeling Beleid.

Tegen de anterieure overeenkomst (en de zakelijke omschrijving daarvan) kunnen geen zienswijzen worden ingediend en staat geen bezwaar of beroep open.

 

U kunt uw schriftelijke zienswijzen ook e-mailen naar gemeente@leusden.nl o.v.v. ‘zienswijze gecoördineerd besluit Treekerweg 5’. Vergeet daarbij niet uw naam en adresgegevens te vermelden. Een per e-mail ontvangen zienswijze wordt op dezelfde manier behandeld als een per post ontvangen zienswijze. De afhandeltermijn is daardoor langer dan gebruikelijk voor een e-mailbericht.

 

 

 

Naar boven