Vastgestelde besluiten gemeentelijke coördinatieregeling Middelweg 24, Berkel en Rodenrijs, Lansingerland

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat de volgende besluiten, die met toepassing van de coördinatieregeling zijn voorbereid, op 8 januari 2019 zijn vastgesteld/verleend:

 

  • -

    wijzigingsplan “Oostland-Berkel, Middelweg 24” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0120W01-VAST;

  • -

    omgevingsvergunning voor de bouw van een (bedrijfs)woning aan de Middelweg 24 te Berkel en Rodenrijs met kenmerk 22523;

  • -

    besluit hogere waarden Wet geluidhinder inzake het wijzigingsplan “Oostland-Berkel, Middelweg 24” met kenmerk T18.16061.

 

Beschrijving besluiten en coördinatieregeling

Het wijzigingsplan betreft het toepassen van de wijzigingsbevoegdheid voor het verplaatsen van een bedrijfswoning bij het glastuinbouwbedrijf aan de Middelweg 24 in Berkel en Rodenrijs.

Er zijn geen wijzigingen t.o.v. het ontwerp.

 

Ten behoeve van de realisatie van de bedrijfswoning is een hogere waarde op grond van de Wet geluidhinder noodzakelijk vanwege het geluid van de Middelweg. Het besluit is opgenomen als bijlage 6 bij de toelichting van het wijzigingsplan.

 

Voor de bouw van de bedrijfswoning is een omgevingsvergunning nodig. De verleende omgevingsvergunning (met de meest relevante) bijlagen is te zien op ruimtelijkeplannen.nl en in de gemeentelijke viewer.

 

Met de gelijktijdige ter inzage legging wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening. Deze regeling maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De besluiten doorlopen gezamenlijk de uniforme openbare voorbereidingsprocedure op grond van de Algemene wet bestuursrecht. Burgemeester en wethouders verzorgen deze coördinatie. Burgemeester en wethouders zijn het bevoegde gezag voor zowel het wijzigingsplan als de omgevingsvergunning.

 

Inzage

U kunt de besluiten inzien van 17 januari tot en met 28 februari 2019 via:

 

Beroep

Vanaf vrijdag 18 januari t/m donderdag 28 februari 2019 kunnen belanghebbenden gelijktijdig een (schriftelijk) beroepschrift tegen één of meerdere besluiten indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die:

  • 1.

    tijdig een zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • 3.

    die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van de besluiten zijn aangebracht.

 

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan, bij een spoedeisend belang, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Griffierecht

Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Op de website van de Raad van State kunt u meer informatie vinden over het instellen van beroep (www.raadvanstate.nl).

 

In werking treding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op vrijdag 1 maart 2019, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij voornoemde Afdeling. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven