Rectificatie bekendmaking vaststelling bestemmingsplan ‘Gonnetstraat 22-26’, Haarlem en hogere waarden Wetgeluidhinder

Logo Haarlem

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken bekend dat:

  • 1.

    de gemeenteraad van Haarlem in zijn vergadering van 28 maart 2019 het bestemmingsplan NL.IMRO.0392.BP1120008-va01 gewijzigd heeft vastgesteld.

  • 2.

    Burgemeester en wethouders op 12 februari 2019 hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vanwege spoorweglawaai en wegverkeerslawaai hebben vastgesteld voor de geprojecteerde geluidsgevoelige gebouwen in het bestemmingsplan Gonnetstraat 22-26.

De rectificatie is noodzakelijk, omdat de eerdere bekendmaking niet gelijktijdig in de Staatscourant en het Haarlems Nieuwsblad zijn gepubliceerd. Hiermee wordt dit hersteld.

Doel

De verouderde bedrijfskavels aan de Gonnetstraat 22 en 26 worden getransformeerd tot een gemengd woon- en werkgebied gericht op creatieve en innovatieve bedrijvigheid. Achter het HAL-gebouw aan Gonnetstraat 26 komen twee nieuwe bouwblokken met twee slanke hoogte-accenten van circa 27 en 33 meter. Gonnetstraat 22 wordt gesloopt en herbouwd.

Wijzigingen

De toelichting van het bestemmingsplan is aangevuld met extra onderzoeken naar de hoogbouweffecten. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het bij het besluit behorende wijzigingsoverzicht.

Ter inzage

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunnen met ingang van de dag na deze publicatie worden geraadpleegd:

  • In de publiekshal Raakspoort, Zijlvest 39 in Haarlem. Van maandag tot vrijdag kunt u tussen 9.00 en 11.00 uur zonder afspraak terecht in de publiekshal. Buiten deze tijden werkt de gemeente alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken via de website www.haarlem.nl of telefoonnummer 14023. Wij adviseren u bij het maken van de afspraak rekening te houden met de termijn waarbinnen beroep kan worden ingediend.

Instellen beroep

Tegen het bestemmingsplan Gonnetstraat 22-26 kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop dit besluit ter inzage is gelegd, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Daarnaast kan een belanghebbende beroep instellen tegen wijzigingen ten opzichte van het ontwerp die bij de vaststelling van het bestemmingsplan door de raad zijn aangebracht. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerpbesluit naar voren heeft gebracht. Het beroepschrift dient te worden ondertekend en bevat tenminste: de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht; de gronden van het beroep. Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Diegene die beroep heeft ingesteld kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Een verzoek om voorlopige voorziening, ingediend binnen de beroepstermijn, schort de werking van het besluit op tot dat op het verzoek is beslist. Voor de behandeling van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor nadere informatie over deze procedure(s) kunt u contact opnemen met Raad van State (telefoon 070 – 426 44 26).

Naar boven