Vooraankondiging opstellen bestemmingsplan ‘s-Gravenweteringpark

Logo Capelle aan den IJssel

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) delen burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel mede dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor de ontwikkelingslocatie ‘’s-Gravenweteringpark’. Het plangebied bestaat uit het voormalige IJsselcollege en aangelegen gronden plus de adressen ’s-Gravenweg 241 tm 249 (oneven nummers) en de kanaalweg 40 en 42. Het gebied bevindt zich grofweg tussen de kanaalweg, de ’s-Gravenweg, golfclub Capelle en de Ringvaart.

Het plangebied van het bestemmingsplan is in de Structuurvisie 2030, de gebiedsvisie Landelijk Capelle en het gebiedspaspoort ’s-Gravenweteringpark aangewezen als ontwikkelingslocatie. De ambities en spelregels hiervoor zijn in het gebiedspaspoort weergegeven. Het bestemmingsplan is hier een uitwerking van.

Tegen dit voornemen kunt u geen zienswijzen naar voren te brengen en er worden geen stukken ter visie gelegd. Ook is het op dit moment niet mogelijk voor onafhankelijke instanties om advies uit te brengen over het voornemen (artikel 1.3.1., lid 2 Bro).

Wanneer het ontwerpbestemmingsplan gereed is, zal dit plan ter visie worden gelegd, zodat eenieder zienswijzen naar voren kan brengen. De kennisgeving van de terinzagelegging van het ontwerpwijzigingsplan wordt vooraf gepubliceerd in de IJssel & Lekstreek, in de Staatscourant en bij de Bekenmakingen op www.capelleaandenijssel.nl. Naar verwachting zal de kennisgeving binnen enkele weken worden geplaatst.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de heer B. Holleman, afdeling Stadsontwikkeling, op telefoonnummer (010) 2848 749, per e-mail: b.holleman@capelleaandenijssel.nl.

Capelle aan den IJssel, 17 april 2018.

Naar boven