Bestemmingsplan ‘Kruishoorn, fase 1’ te Lisse vastgesteld

Logo Lisse

 

De gemeenteraad van Lisse heeft op 28 maart 2019 het bestemmingsplan ‘Kruishoorn, fase 1’ met identificatienummer NL.IMRO.0553.bpKruishoornFase1-Vax1 vastgesteld. De omgevingsvergunningen voor de woningen zijn inmiddels verleend.

Plangebied

Het plangebied is gelegen aan de Grevelingstraat te Lisse op de oude locatie van de bedrijven Ruigrok en Den Dekker.

Inhoud plan

Voor de ontwikkeling van Kruishoorn, fase 1, heeft het college een coördinatiebesluit genomen. Daarom liggen de volgende besluiten ter inzage:

 

  • 1.

    Het bestemmingsplan Kruishoorn, fase 1

  • 2.

    De omgevingsvergunning voor 20 woningen

  • 3.

    De omgevingsvergunning voor 4 woningen.

 

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Kruishoorn, fase 1, voorziet in 25 grondgebonden woningen.

 

Omgevingsvergunningen

De omgevingsvergunningen bestaan uit de activiteit ‘het bouwen van 4 woningen’ en ‘het bouwen van 20 woningen met parkeerplaatsen en (openbare) voorzieningen’.

Eén omgevingsvergunning voor een vrijstaande woning volgt later.

 

Ter inzage

Het raadsbesluit met het vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen liggen van woensdag 24 april 2019 t/m dinsdag 4 juni 2019 ter inzage.

 

Inzien

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan inzien op het gemeentehuis in Lisse.

De digitale versie van dit vastgestelde bestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.Lisse.nl onder– ‘Bouwen en Wonen’ – ‘Projecten’ – ‘Kruishoorn’ vindt u een link naar het digitale vastgestelde bestemmingsplan en de overige besluiten.

 

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

 

Beroep

Omdat de besluiten zijn gecoördineerd is er één mogelijkheid om beroep in te dienen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunningen. Belanghebbenden kunnen gedurende de periode van woensdag 24 april 2019 t/m dinsdag 4 juni 2019 beroep instellen bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Dit geldt voor:

  • 1.

    Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over de ontwerpbesluiten naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

 

Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening doen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

 

De besluiten treden op woensdag 5 juni 2019 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

 

Crisis- en herstelwet

Op het bestemmingsplan "Kruishoorn, fase 1" is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat een belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij/zij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Informatie 

Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met José Feijen, domein Ruimte, afdeling Planvorming, via telefoonnummer 14 0252 of via j.feijen@hltsamen.nl

Naar boven