Bekendmaking wijzigingsplan ‘Functieverandering Oude Papendijk 8-8a Groenlo’, publicatie anterieure overeenkomst en vaststelling hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Logo Oost Gelre

Wijzigingsplan

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, met ingang van 26 april 2019 zes weken voor een ieder ter inzage ligt het door het college van Oost Gelre vastgesteld wijzigingsplan:

‘Functieverandering Oude Papendijk 8-8a Groenlo’, die voorziet in functieverandering naar wonen, waarbij ook de deel in gebruik wordt genomen voor wonen.

Het wijzigingsplan is ongewijzigd vastgesteld. 

Dit wijzigingsplan kan worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde. Ook kunt u het plan, inclusief deze publicatie, digitaal raadplegen via de gemeentelijke website (www.oostgelre.nl) of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl). Daarnaast kunt u de planbestanden vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.1586.WPBUI2008-VG01. Het plan ligt voor een termijn van zes weken ter inzage, dus tot en met 6 juni 2019.

Uitsluitend belanghebbenden die tijdig zienswijzen ten aanzien van het ontwerpwijzigingsplan kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zienswijzen bij het college kenbaar te maken, kunnen binnen bovengenoemde termijn van terinzagelegging tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking op 7 juni 2019. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Anterieure overeenkomst

Burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaalde in art. 6.24 lid 3 Wro bekend dat zij op 3 februari 2019 een anterieure overeenkomst ex artikel 6.24 lid 1 Wro hebben gesloten met de eigenaar van de percelen Oude Papendijk 8-8a Groenlo, kadastraal bekend Groenlo, sectie E, nummers 487, 489 en 490.

De anterieure overeenkomst heeft betrekking op de functieverandering naar wonen, waarbij ook de deel in gebruik wordt genomen voor wonen.

Omdat de overeenkomst is aangegaan voordat het bestemmingsplan hiervoor van kracht wordt, wordt deze overeenkomst een anterieure (voorafgaande) overeenkomst genoemd. In de anterieure overeenkomst zijn afspraken gemaakt over de ontwikkelingen op bovengenoemd perceel, de rechten en plichten als ook over de vergoeding van kosten ten aanzien van de planologische medewerking die de gemeente voornemens is te verlenen.

Ter inzage en informatie

Met ingang van 26 april 2019 ligt een zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst gedurende een periode van zes weken, dus tot en met 6 juni 2019, voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde. Ook kunt u de zakelijke beschrijving digitaal raadplegen op de gemeentelijke website www.oostgelre.nl. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Hoopman via 0544 – 393529.

Tegen de gesloten overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

Vaststelling hogere grenswaarde Wet geluidhinder Oude Papendijk 8-8a Groenlo

Burgemeester en wethouders hebben in het kader van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden voor het wegverkeerslawaai vastgesteld voor de woningen aan de Oude Papendijk 8-8a in Groenlo.

Het wijzigingsplan maakt het mogelijk om de deel in gebruik te nemen voor wonen. Er is een akoestisch onderzoek voor wegverkeerslawaai uitgevoerd naar geluidsbelasting op de te realiseren woningen in het kader van het wijzigingsplan. Uit het onderzoek blijkt dat bij de nieuwe indeling van de woningen de zuidgevel niet voldoet aan de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting van 48 dB. De overschrijding van de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting bedraagt maximaal 2 dB vanwege de Oude Papendijk. De maximale ontheffingswaarde van 53 dB wordt echter niet overschreden. Voor de woningen ter plaatse van deze hogere geluidsbelasting stelt het college een hogere grenswaarde vast.

Het vastgestelde besluit en bijbehorende stukken kunnen worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde. De stukken zijn ook op de website van de gemeente in te zien: www.oostgelre.nl > Actueel > Ter inzage. De stukken liggen voor een termijn van zes weken ter inzage, dus van 26 april 2019 tot en met 6 juni 2019.

Uitsluitend belanghebbenden die tijdig zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbesluit kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zienswijzen bij het college  kenbaar te maken, kunnen binnen bovengenoemde termijn van terinzagelegging tegen het besluit tot vaststelling van dat bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het besluit tot vaststelling van de hogere grenswaarde treedt in werking op 7 juni 2019. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

 

Naar boven