Ontwerp bestemmingsplan Hotel van der Valk

Logo Venlo

 

 

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) de terinzagelegging bekend van:

 

  • O ntwerpbestemmingsplan ‘ H otel van der Valk te Venlo (Imro nummer NL.IMRO.0983.BP201807VDVALK -ON01)

 

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de vernieuwing van het hotelcomplex aan de Nijmeegseweg 90 te Venlo.

De huidige hoteltoren zal gehandhaafd blijven. In het zuidelijk deel van het plangebied wordt het bestaande gebouw gesloopt en wordt een nieuwe hoteltoren gebouwd met een bouwhoogte van maximaal 55 meter, waarin 9 verdiepingen met hotelkamers worden ingericht.

Voorts worden in het vernieuwde hotelcomplex faciliterende voorzieningen gerealiseerd, zoals restaurant, fitness, congres- en vergaderruimten. Rondom de gebouwen wordt het terrein ingericht met groen en parkeervoorzieningen.

 

Vormvrije m.e.r.-beoordeling

De initiatiefnemer heeft in het kader van de vormvrije m.e.r.-beoordeling een aanmeldnotitie ingediend. Burgemeester en wethouders hebben op 2 april 2019 op grond van het bepaalde in de Wet milieubeheer besloten dat bij de voorbereiding van het bestemmingsplan Hotel van der Valk geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld. Uit de aanmeldnotitie blijkt, dat door de voorgenomen activiteiten geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu ontstaan die het opstellen van een milieueffectrapport noodzakelijk maken. De aanmeldnotitie en de m.e.r.-beoordelingsbeslissing maken onderdeel uit van het ontwerpbestemmingsplan. Het onderhavige m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht. Het besluit is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep. Eventuele bezwaren tegen dit m.e.r.-beoordelingsbesluit kunnen worden ingebracht als zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan.

 

Ter inzagelegging.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt vanaf 25 april 2019 tot en met 5 juni 2019 ter inzage in het Stadskantoor Venlo, Hanzeplaats 1 te Venlo. De stukken kunnen hier analoog en digitaal worden ingezien. Inzage van analoge stukken is in het Stadskantoor uitsluitend mogelijk op afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum (KCC) via telefoonnummer 14 077.

 

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn tevens in te zien langs elektronische weg via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, identificatienummer NL.IMRO.0983.BP201807VDVALK-ON01. Via de gemeentelijke website www.venlo.nl is tevens een link naar ruimtelijke plannen beschikbaar.

 

Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Er kunnen binnen de termijn van terinzagelegging door een ieder mondeling of schriftelijk zienswijzen worden ingediend. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad van Venlo, Postbus 3434, 5902 RK Venlo. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze dient u binnen de termijn een afspraak te maken met het team Wonen en Leven, telefoonnummer 0773596505.

Het is niet mogelijk per e-mail zienswijzen in te dienen.

 

 

Venlo, 24 april 2019

 

 

 

Naar boven