Vastgesteld bestemmingsplan 'Antoniusstraat Herwen'

Logo Zevenaar

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de gemeenteraad op 3 april 2019 met toepassing van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan ‘Antoniusstraat Herwen’ heeft vastgesteld en heeft besloten geen exploitatieplan vast te stellen. Dit bestemmingsplan voorziet in de juridische borging voor het realiseren van dertien grondgebonden sociale koopwoningen aan de Antoniusstraat/Berkhaag in Herwen.

Inzage 

Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken, ligt met ingang van 24 april 2019 ter inzage bij loket Vergunningen in het BATgebouw aan de Kerkstraat 27 in Zevenaar. De stukken kunnen daar tijdens openingstijden door iedereen worden ingezien. Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen via de gemeentelijke site: http://0299.roview.net/ en via de landelijke site: www.ruimtelijkeplannen.nl met NL.IMRO.0299.BP11ANTONIUSSTR-VA01. De bronbestanden zijn raadpleegbaar via http://ro-online.robeheer.nl/0299/manifest.html

Beroep 

Van 25 april 2019 tot en met 5 juni 2019 kan tegen het bestemmingsplan ‘Antoniusstraat Herwen’ beroep worden ingesteld door:

 

- een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in de gelegenheid is geweest om tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

 

In een beroepschrift moet u in ieder geval vermelden: uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen u beroep aantekent, zo mogelijk een kopie van het besluit en de redenen waarom u beroep instelt. Het beroepschrift kunt u sturen naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

In werking treden bestemmingsplan 

Het bestemmingsplan treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de werking van dit besluit niet. Daarvoor moet tijdens de beroepstermijn een afzonderlijk verzoek om een voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Ook moet u het spoedeisende belang aangeven. Als binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

 

Zevenaar, 24 april 2019

Naar boven