Verkeersbesluit -

Logo Dantumadiel

Gehandicaptenparkeerplaats aan de Rommert de Breestrjitte te Damwâld , ter hoogte van Rommert de Breestrjitte 4 te Damwâld .

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dantumadiel

Gelet op:

De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

Overwegende:

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994, is een verkeersbesluit vereist voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor de onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd;

Uit het oogpunt van:

het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer, is het gewenst om een gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen aan de Rommert de Breestrjitte te Damwâld, ter hoogte van nummer 4, één en ander zoals aangegeven op de bijgevoegde tekening.

Motivering

Op 11 februari 2019 is een aanvraag ingediend betreffende het aanwijzen van een gehandicapten-parkeerplaats op kenteken aan de Rommert de Breestrjitte 4 te Damwâld.

De bewoner van voornoemd perceel heeft op medische gronden recht op een gehandicapten-parkeerplaats. Personen met een functiebeperking kunnen zich te voet niet of slechts over een beperkte afstand voortbewegen. Daarom is het wenselijk de afstand tussen het geparkeerde voertuig en de woonsituatie zo beperkt mogelijk te houden.

De parkeerplaats aan de Rommert de Breestrjittete Damwâld, ter hoogte van nummer 4, zal gereserveerd worden door middel van het plaatsen van bord E6, gehandicaptenparkeerplaats, met een onderbord met daarop het kenteken van de auto van aanvrager.

Op de invalidenparkeerplaats mag uitsluitend het voertuig met het kenteken dat op het onderbord staat vermeld worden geparkeerd.

Belangenafweging

Op de Rommert de Breestrjittete Damwâld, ter hoogte van nummer 4, is voldoende alternatieve parkeergelegenheid aanwezig voor omwonenden. De parkeerplaats kan gereserveerd worden als individuele gehandicaptenparkeerplaats.

Niet is gebleken dat belanghebbenden hierdoor onevenredig worden benadeeld dan wel dat door de te nemen maatregelen een onduidelijke verkeerssituatie zou ontstaan.

B E S L U I T E N

  • I.

    Aan de Rommert de Breestrjittete Damwâld, ter hoogte van Rommert de Breestrjitte nummer 4 te Damwâld, een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan te wijzen en in verband hiermee het bord E6 van bijlage 1 van het RVV 1990, invalidenparkeerplaats, met een onderbord (daarop het betreffende kenteken) te plaatsen, een en ander overeenkomstig de bij dit besluit behorende tekening.

  • II.

    De datum van openbaarmaking van dit verkeersbesluit te bepalen op woensdag 24 april 2019.

Als voorwaarde geldt de verplichting tot melding van het feit dat de reservering overbodig is geworden.

Het verkeersbesluit is van kracht en treedt in werking op het moment van publicatie.

Damwâld, 15 april 2019

Namens het college van burgemeester en wethouders van Dantumadiel,

J.Bil

Teamleider Fergunningferliening

DATUM VERZENDING: 15 april 2019

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, hiertegen binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is bekend gemaakt, een met redenen omkleed bezwaarschrift indienen.

Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan burgemeester en wethouders van Dantumadiel, Postbus 22, 9104 ZG te Damwâld.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

  • a)

    de naam en het adres van de indiener

  • b)

    de dagtekening

  • c)

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d)

    de gronden van het bezwaar.

Het maken van bezwaar schorst niet de werking van dit besluit (zie artikel 6:16 van de Awb).

Bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland, Postbus 150, 9700 AD Groningen, kan een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden ingediend. Een dergelijk verzoek kan pas worden gedaan als het bezwaarschrift is ingediend en onverwijlde spoed, gelet op het betrokken belang, dat vereist. Voor de behandeling van het verzoek wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

 

Naar boven