Gemeente Borger-Odoorn, Coördinatieregeling ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Zonnepark Wollerich Nieuw Buinen’ en ontwerp-omgevingsvergunning voor het realiseren van het zonnepark Wollerich Nieuw Buinen

Logo Borger-Odoorn

Burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn maken bekend dat de coördinatieregeling ex artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening wordt toegepast voor het bestemmingsplan ‘Buitengebied, zonnepark Wollerich Nieuw Buinen’ en de omgevingsvergunning voor de aanleg van dit gehele zonnepark.

Het plangebied is gelegen ten zuiden grenzend aan de provinciale weg N374 en ten westen op kort afstand van het Buinerhornse bos. Het zonnepark is circa 5 hectare groot met de daarbij behorende nutsvoorzieningen, gebouwen, bouwwerken geen gebouwen zijnde, de aanleg van infrastructuur en de landschappelijke inpassing. Het perceel is kadastraal bekend: kadastraal bekend: gemeente Borger, sectie R, nummer 1062 en 1063 (beide deels).

Op 24 mei 2018 heeft de gemeenteraad een gemeentelijk coördinatiebesluit genomen voor de realisatie van zonneparken. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om gecoördineerd over het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning te besluiten. Dit betekent dat voor de besluiten die genomen moeten worden ten behoeve van de realisatie van het gehele zonnepark in het plangebied ‘Buitengebied, zonnepark Wollerich Nieuw Buinen’ gelijktijdig dezelfde procedure wordt doorlopen. Tegen het besluit tot het van toepassing verklaren van de coördinatieregeling kan geen bezwaar of beroep worden ingediend.

Burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn maken daarom bekend dat, op grond van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de volgende ontwerpbesluiten ter inzage liggen:

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Buitengebied, zonnepark Wollerich Nieuw Buinen’ ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

Het bestemmingsplan maakt het aanleggen van het zonnepark mogelijk, met de daarbij behorende nutsvoorzieningen, gebouwen, bouwwerken geen gebouwen zijnde, de aanleg van infrastructuur en de landschappelijke inpassing in het plangebied ‘Buitengebied, zonnepark Wollerich Nieuw Buinen’ in voornoemd plangebied.

Ontwerp-omgevingsvergunning gehele zonnepark

De ontwerp-omgevingsvergunning in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

De omgevingsvergunning voorziet in de aanleg van het zonnepark, met de daarbij behorende nutsvoorzieningen, gebouwen, bouwwerken geen gebouwen zijnde, de aanleg van infrastructuur en de landschappelijke inpassing in het plangebied ‘Buitengebied, zonnepark Wollerich Nieuw Buinen’ in voornoemd plangebied.

Procedure / zienswijze

Het ontwerpbestemmingsplan en –vaststellingsbesluit, evenals de ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken liggen tegelijkertijd met ingang van

25 april 2019 tot en met 5 juni 2019 ter inzage in het Klantcontactcentrum. Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn= NL.IMRO.1681.00BP0061-OW01 of in het Klantcontactcentrum.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen. Ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kunt u uw zienswijze richting aan de gemeenteraad, Postbus 3, 7875 ZG Exloo en ten aanzien van de ontwerp-omgevingsvergunning bij burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn.

Desgevraagd zijn beide ontwerpbesluiten ten minste gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de openingstijden worden ingezien. Maak daarvoor een afspraak met het Klantcontactcentrum.

Naar boven