Terinzagelegging ontwerp ‘Geluidreductieplan Industrieterrein Lagedijk te Schagen’, gemeente Schagen

Logo Schagen

Burgemeester en Wethouders van Schagen maken bekend dat het ontwerp van het ‘Geluidreductieplan Industrieterrein Lagedijk te Schagen’ gedurende zes weken ter inzage ligt voor inspraak.

Doel

Rondom het bedrijventerrein Lagedijk in Schagen geldt een geluidzone. Uit onderzoek is gebleken dat de grenswaarden op enkele plaatsen wordt overschreden. Dit komt door de geluidproductie van alle bedrijven samen. Dit levert knelpunten op bij het verstrekken van nieuwe (milieu)vergunningen.

De oplossing die de Wet geluidhinder in dergelijke gevallen biedt is een geluidreductieplan. Dit plan geeft aan op welke wijze de overschrijdingen binnen de looptijd van 5 jaar teniet zullen worden gedaan. De afspraken in het geluidreductieplan maken het mogelijk om in deze 5 jaar toch nieuwe vergunningen te verlenen of bestaande vergunningen te wijzigen.

Inzage en contact

Het ‘Geluidreductieplan Industrieterrein Lagedijk te Schagen’ ligt voor een ieder gedurende zes weken met ingang van 25 april tot en met 5 juni 2019 digitaal ter inzage op de website van de gemeente Schagen, www.schagen.nl/lagedijk

Voor nadere informatie en het stellen van vragen kan een e-mail gestuurd worden naar procedures@schagen.nl. Graag vermelding van de vraag in de e-mail zodat de beantwoording kan worden voorbereid.

Zienswijze

Een ieder kan tijdens de inzagetermijn mondeling of (bij voorkeur) schriftelijk zienswijzen naar voren brengen omtrent het ontwerp. De schriftelijke zienswijzen moeten worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Schagen, Postbus 8, 1740 AA Schagen. Anonieme zienswijzen en zienswijzen via e-mail laten we buiten behandeling.

Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken per e-mail: procedures@schagen.nl

Schagen, 24 april 2019.

 

Naar boven