Ontwerp-bestemmingsplan trailcentre Noord-Sleen, Dorpsstraat 19

Logo Coevorden

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maakt, op grond van artikel 3.8 lid 1 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat gedurende een termijn van 6 weken het ontwerp bestemmingsplan trailcentre Noord-Sleen, Dorpsstraat 19 ter inzage ligt.

Het plan

Initiatiefnemer heeft het idee opgevat om ter plaatse een multifunctioneel trailcentre voor mountainbikers met een landelijke uitstraling en aantrekkingskracht te gaan realiseren achter het bestaande horecabedrijf aan de Dorpsstraat 19 te Noord-Sleen. Tevens zal het een startpunt moeten gaan vormen voor diverse doelgroepen:

  • Stadsfietsen, e-bikes, mountainbikes en minder validen;

Het plan zal bestaan uit de volgende activiteiten:

  • Het realiseren van fietsfaciliteiten voor veilig parkeren en veilig stallen;

  • Realisatie van 12 camperparkeerplaatsen 2 trekkershutten of tenthuisjes en een schuilhut;

  • Realisatie toilet- en douchegebouw, afspuitplaats en stallingsfaciliteit;

  • Realiseren van extra oplaadpunten, pop-up fietsverhuur, haal- en brengservice en pechhulp;

  • Verzorgen van routes en arrangementen: bestaand en nieuw, thematisch ingevuld.

Tevens zal op het perceel voldoende parkeergelegenheid, voor zowel het trailcentre als het horecabedrijf, worden gerealiseerd en zal het geheel landschappelijk goed worden ingepast.

Wanneer en waar kun t u het ontwerp bestemmingsplan inzien?

Het ontwerp-bestemmingsplan kan op afspraak worden ingezien van 19 april 2019 tot en met 30 mei 2019 tijdens openingstijden van het Hof van Coevorden.

U kunt het bestemmingsplan digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Een ieder kan tijdens de periode van terinzagelegging van de stukken zijn of haar zienswijze mondeling of schriftelijk bij de gemeenteraad indienen. Schriftelijke zienswijzen kunnen gestuurd worden naar Postbus 2, 7740 AA te Coevorden.

Degene die mondeling een zienswijze naar voren wil brengen, dient dit uiterlijk een week voor afloop van bovenstaande termijn kenbaar te maken. Hiertoe dient contact opgenomen te worden met het Klantcontactcentrum in het Hof van Coevorden voor het maken van een afspraak.

Alleen als u nu uw zienswijze naar voren brengt, kunt u in een later stadium in beroep gaan. De naar voren gebrachte zienswijzen worden mede ter inzage gelegd. Indien u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens bekend worden gemaakt, dan kunt u daarom verzoeken.

Coevorden, 18 april 2019.

Naar boven