Vestiging voorkeursrecht ex artikel 6 Wet voorkeursrecht gemeenten Mierlo-oost te Mierlo, gemeente Geldrop-Mierlo

Logo Geldrop-Mierlo

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Geldrop-Mierlo maken ingevolge artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend, dat zij bij besluit van 15 januari 2019, op grond van het bepaalde in artikel 6 van de Wvg, heeft besloten, gronden voorlopig aan te wijzen, waarop de artikelen 10 t/m 15, 24 en 26 van de Wvg van toepassing zijn.

 

Gevolgen

Het voorkeursrecht betreft gronden gelegen in het gebied aan de oostzijde van Mierlo. Het betreft gronden ten noorden en ten zuiden van de Sanghorst. Deze gronden worden aan de noordzijde begrenst door de Bekelaar, ten westen door de bebouwde kom van Mierlo en ten zuiden en oosten door Sang te Mierlo. Het betreft de voorlopige aanwijzing van kadastrale percelen waarop een gemeentelijk voorkeursrecht rust. De aanwijzing heeft tot gevolg dat na inwerkingtreding de eigenaren en beperkt gerechtigden van de aangewezen gronden, wanneer zij die gronden respectievelijk beperkte rechten daarop wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente te koop moeten aanbieden.

 

Ter inzage

De eigenaren en beperkt gerechtigden van deze percelen ontvangen afzonderlijk bericht. Het besluit met de kaarten en de lijst van voorlopig aangewezen gronden ligt gedurende zes weken, van 17 januari 2019 tot en met 28 februari 2019, tijdens kantooruren, ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Geldrop-Mierlo, gevestigd aan de Dwarsstraat 70 te Geldrop. Voor openingstijden wordt verwezen naar de website van de gemeente Geldrop-Mierlo (https://www.geldrop-mierlo.nl/regelen-en-aanvragen/publicatie/adresgegevens-gemeente).

 

Zienswijzen

Binnen drie maanden dient de gemeenteraad de voorlopige aanwijzing van de percelen te bestendigen. Op grond van artikel 4:8 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) worden belanghebbenden in de gelegenheid gesteld om gedurende een termijn van drie weken, ingaande op 17 januari 2019 en eindigende op 7 februari 2019, hun zienswijzen over het raadsvoorstel schriftelijk, danwel mondeling, naar voren te brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de raad van de gemeente Geldrop-Mierlo, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop ter attentie van de gemeenteraad. Mondeling kunnen belanghebbenden hun zienswijze kenbaar maken aan de raad via Ron Smolders, waarvoor telefonisch een afspraak kan worden gemaakt op telefoonnummer 14 040/(040) 289 38 93. Per e-mail is ook een afspraak is te maken: gemeente@geldrop-mierlo.nl ter attentie van Ron Smolders.

 

Bezwaar en voorlopige voorziening

Naast het indienen van zienswijzen bij de raad, kunnen belanghebbenden ook rechtstreeks bezwaar maken tegen het besluit van burgemeester en wethouders. Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande de dag nadat dit besluit bekend is gemaakt in de Staatscourant, bij het college van burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo tegen voormeld besluit een bezwaarschrift indienen.

 

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

  • a.

    De naam en adres van de indiener.

  • b.

    De dagtekening.

  • c.

    Een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht.

  • d.

    De gronden van bezwaar.

 

Het bezwaarschrift dient uiterlijk op 28 februari 2019 door het college van de gemeente Geldrop-Mierlo te worden ontvangen.

 

Uw bezwaarschrift kunt u per post aan de burgemeester van Geldrop-Mierlo richten. Het postadres is Postbus 10101, 5660 GA Geldrop. U kunt er ook voor kiezen om uw bezwaarschrift digitaal in te dienen via https://www.geldrop-mierlo.nl/regelen-en-aanvragen/product/bezwaarschrift-indienen. Hiervoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD voor particulieren / E-Herkenning voor bedrijven).

 

Indien de gemeenteraad het besluit van het college van burgemeester en wethouders bestendigt in een raadsbesluit, kunnen belanghebbenden ingevolge de Awb eveneens bezwaar (en eventueel beroep) instellen tegen het raadsbesluit. Indien belanghebbenden er voor

kiezen om nu reeds bezwaar te maken tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders, dan wordt dat bezwaarschrift ingevolge artikel 6 lid 3 van de Wvg aangemerkt als tevens te zijn ingediend tegen het raadsbesluit.

 

Indien een belanghebbende bezwaar heeft ingediend, kan hij/zij tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant (sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch). Aan het indienen

van een dergelijk verzoek zijn kosten verbonden. Een verzoekschrift tot het treffen van een voorlopige voorziening kan ook digitaal bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht worden ingediend. Daarvoor moet u eveneens beschikken over een digitale handtekening. Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Geldrop-Mierlo, 16 januari 2019

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geldrop-Mierlo

Naar boven