Voorbereidingsbesluit paraplubestemmingsplan "Planregels Wonen"

Logo Bunschoten

De gemeenteraad van Bunschoten heeft in de vergadering van 11 april 2019 - met toepassing van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening - verklaard dat een bestemmingsplan “Planregels Wonen” wordt voorbereid voor een groot deel van het grondgebied van de gemeente Bunschoten, zoals weergegeven op de kaart die bij het voorbereidingsbesluit hoort. Het voorbereidingsbesluit heeft betrekking op de volgende bestemmingsplannen:

 

  • 1.

    Koenraadswetering, vastgesteld 2 juli 2009, verlengd 1 juni 2017;

  • 2.

    Buitengebied, vastgesteld 20 april 2017;

  • 3.

    Eemdijk, vastgesteld 31 mei 2012;

  • 4.

    Centrale As, vastgesteld 23 januari 2014;

  • 5.

    Wonen-West, vastgesteld 25 april 2013;

  • 6.

    Randmeer, vastgesteld 8 maart 2012;

  • 7.

    Rengerswetering, vastgesteld 16 april 2015.

 

Aanleiding voor dit voorbereidingsbesluit is recente rechtspraak. Als gevolg hiervan bleek dat in bovengenoemde bestemmingsplannen op dit moment juridisch niet afdoende is vastgelegd hoeveel afzonderlijke mensen, buiten het verband van een huishouden, in een woning mogen wonen.

 

Verbod

In dit voorbereidingsbesluit paraplubestemmingsplan “Planregels Wonen” is een verbod opgenomen. Dit verbod houdt in dat het verboden is om het gebruik van de in dit besluit begrepen gronden of bouwwerken, gelegen binnen de bestemmingen van de hierboven benoemde bestemmingsplannen waarin de functie “wonen” in de bestemmingsomschrijving is benoemd, welk gebruik bestaat op het tijdstip van inwerkingtreding van dit besluit, te wijzigen ten behoeve van wonen door meer dan één huishouden of door meer dan vier afzonderlijke personen buiten het verband van een huishouden. Daarbij is bepaald dat onder een huishouden wordt verstaan: een persoon of groep personen die een huishouding voert, waarbij sprake is van onderlinge verbondenheid en continuïteit in de samenstelling ervan.

 

Inzien voorbereidingsbesluit

Het voorbereidingsbesluit met de daarbij behorende kaart ligt met ingang van 18 april 2019 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis van Bunschoten, Stadsspui 1 te Bunschoten-Spakenburg bij de balie van het team Omgevingsontwikkeling. Desgevraagd kan het besluit na telefonische afspraak met de werkeenheid ruimtelijke ordening worden ingezien buiten kantooruren.

 

Het besluit is ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Plannaam: NL.IMRO.0313.Vbbwonen1900-0301

 

Geen bezwaar of beroep

Tegen het voorbereidingsbesluit paraplubestemmingsplan “Planregels Wonen” staat géén mogelijkheid tot bezwaar of beroep open.

 

Dit voorbereidingsbesluit treedt in werking op de eerste dag na de dag van de bekendmaking.

Bunschoten, 17 april 2019

Naar boven