Kennisgeving vaststelling Bestemmingsplan “Oosterblokker 5 Oosterblokker”

Logo Drechterland

Burgemeester en wethouders van Drechterland maken op grond van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 25 maart 2019 het partiële herzieningsplan ‘Oosterblokker 5, Oosterblokker’  ongewijzigd heeft vastgesteld.

Procedure

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde hebben vanaf 29 december 2018 tot en met 8 februari 2019 ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ontvangen.

Bestemmingsplan

Het plangebied betreft het perceel Oosterblokker 5 te Oosterblokker. Het bestemmingsplan voorziet in het toekennen van de bestemming ‘Wonen-stolp’ en het verkleinen van het bouwvlak ten gunste van de bestemming ‘Detailhandel-tuincentrum’

Hogere grenswaarde geluid

Met het vaststellen van het bestemmingsplan, wordt ook het besluit genomen om een hogere grenswaarde vast te stellen van ten hoogste 61 dB op grond van artikel 83, juncto artikel 110a Wet geluidshinder.

Beroepstermijn

Dit plan ligt voor een ieder ter gedurende zes weken ter inzage vanaf 25 april 2019. U kunt de documenten op twee manieren bekijken:

  • 1.

    U bekijkt de documenten digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-identificatienummer: NL.IMRO.0498.BPOosterblokker5-VG01

  • 2.

    U maakt een afspraak om de documenten te bekijken op het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Hoogkarspel. U kunt hiervoor een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimte, telefoon: 0228-352352 of via www.drechterland.nl.

 

Beroep

Gedurende de beroepstermijn kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan alleen worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, evenals een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen. Tegen eventuele wijzigingen die bij vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht, kan door alle belanghebbenden beroep worden aangetekend.

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Totdat op het beroep is beslist, kan een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gedaan. Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. (artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening).

Naar boven