Verkeersbesluit tot het aanwijzen en inrichten van een algemene gehandicaptenparkeerplaats in de nabijheid van de ingang van de Bredeschool-zuid Langeberg.

Logo Brunssum

Het college van burgemeester en wethouders

van de gemeente Brunssum

De gemeente heeft een verzoek ontvangen van CMWW-peuteropvang de Paddenstoel, BSO Humanitas en Bs Langeberg Brunssum om de tijdelijk ingerichte gehandicapten parkeerplaats voor de locatie Bredeschool-zuid Langeberg een permanente status te geven. Dit in het kader van de toegankelijkheid van panden met betrekking tot gehandicapten om tot het aanwijzen en inrichten van een algemene gehandicaptenparkeerplaats over te gaan.

Gelet op de bepalingen van de Wegenverkeerswet, het reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 en het besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW, 1994), dient op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 en het gestelde in artikel 37 BABW een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Van de in artikel 2, eerste en tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994 genoemde belangen, liggen de volgende belangen ten grondslag aan dit besluit:

  • 1.

    het beschermen van weggebruikers en passagiers;

  • 2.

    het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT.

  • 1.

    Het verzoek voor het aanwijzen en inrichten van een algemene gehandicaptenparkeerplaats is getoetst door de wegbeheerder op de punten bereikbaarheid van de panden en parkeerdruk in combinatie met de bedrijfsactiviteiten.

  • 2.

    De overwegingen met betrekking tot de aanvraag zijn onderstaand beknopt weergegeven: In de CROW richtlijn no. 337 in het kader van de “integrale toegankelijkheid openbare ruimte” is opgenomen dat minimaal 2 % van de beschikbare parkeerplaatsen ingericht dient te zijn als algemene gehandicaptenparkeerplaats en dat in genoemde parkeerplaats nog niet is voorzien in deze. Dat door het inrichten van een algemene gehandicaptenparkeerplaats nabij winkels/bedrijven in de parkeerbehoefte van gehandicapte bezoekers kan worden voorzien.

  • 3.

    Gelet op bovenstaande overwegingen luidt het advies om de aanvraag te honoreren en een parkeervak aan te wijzen en in te richten als algemene gehandicaptenparkeerplaats.

Besluit:

  • 1.

    door middel van het plaatsen van het bord E6, zoals bedoeld in Bijlage 1 van het RVV 1990, op de parkeerplaats in de nabijheid van de ingang van de Bredeschool-zuid Langeberg 1algemene gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen en in te richten;

  • 2.

    te bepalen, dat met het van kracht worden van dit besluit eerdere verkeersmaatregelen in het onderhavige verkeersgebied komen te vervallen indien die met dit besluit in strijd zijn dan wel hiermede niet in overeenstemming zijn;

  • 3.

    te bepalen dat de bekendmaking van dit verkeersbesluit geschiedt door plaatsing van het besluit in de Staatscourant.

De algemene gehandicaptenparkeerplaats zal worden ingesteld middels het plaatsen van de navolgende verkeersbesluitplichtige bebording:

E6

Het geheel uit te voeren conform onderstaande tekening. “Voor een grotere weergave van de situatietekening zie bijlage.”

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van bekendmaking van het verkeersbesluit in de Staatscourant hiertegen een bezwaar­schrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 250, 6440 AG Brunssum.

U kunt ook digitaal een bezwaarschrift indienen via http://www.brunssum.nl. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Het bezwaarschrift dient ondertekend te zijn en tenminste te bevatten:

a. naam en adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. omschrijving van het besluit, waartegen bezwaar wordt gemaakt;

d. de gronden van het bezwaar.

Indien belanghebbende voor een vergoeding in de kosten van een gegrond verklaard bezwaar in aanmerking wenst te komen, dient dit in het bezwaarschrift te worden aangegeven.

Tevens kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank te Limburg, sector Bestuursrecht (Postbus 950, 6040 AZ Roermond) worden verzocht een voorlopige voorziening (waaronder schorsing) te treffen, in­dien onver­wijlde spoed dat, gelet op de betrokken belangen, vereist.

Hoe u verder precies bezwaar kunt maken tegen deze beslissing kunt u lezen in de folder "Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid"

Brunssum, 12 april 2019

Naar boven