Gecoördineerd ter inzage: ontwerpbestemmingsplan ‘Meppel – Ziekenhuis 2018’, ontwerpbesluit hogere grenswaarde en ontwerp omgevingsvergunning nieuwbouw ziekenhuis. Ter inzage ontwerp Beeldkwaliteitsplan Isala Diaconessenhuis

Logo Meppel

 

Op grond van de coördinatieregeling artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening (Wro), evenals artikel 3.8 Wro en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht (Awb), maken burgemeester en wethouders van Meppel bekend dat met ingang van 18 april 2019 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

  • Het ontwerpbestemmignsplan ‘Meppel – Ziekenhuis 2018’

  • Ontwerpbesluit hoger grenswaarde ten behoeve van het Isala Diaconessenhuis

  • Ontwerp omgevingsvergunning nieuwbouw ziekenhuis

Daarnaast maken burgemeester en wethouders van Meppel bekend dat op grond van de gemeentelijke inspraakverordening en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht met ingang van 18 april 2019 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

  • Het ontwerp beeldkwaliteitsplan Isala Diaconessenhuis

Ontwerpbestemmingsplan ‘Meppel – Ziekenhuis 2018’

Globaal wordt het plangebied begrensd door de Hoogeveense weg aan de noordkant, de Reggersweg aan de Oostkant en de bestaande weilanden in het Reestdal aan de west- en zuidkant.

Met het nieuwe bestemmingsplan Meppel – Ziekenhuis 2018 wordt het mogelijk gemaakt de vervangende nieuwbouw voor het ziekenhuis te realiseren op het voormalige terrein van De Schiphorst.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde ten behoeve van het Isala Diaconessenhuis

Ten behoeve van de bouw van het nieuwe ziekenhuis is het noodzakelijk om hogere grenswaarde vast te stellen voor het wegverkeerslawaai. De voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt overschreden. Met het besluit hogere grenswaarde wordt het mogelijk gemaakt om de bouw van het nieuwe ziekenhuis te realiseren.

Ontwerp omgevingsvergunnig

Voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend. Hiervoor legt het college van burgemeester en wethouders een ontwerp omgevingsvergunning ter inzage.

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De gemeenteraad heeft op 30 november 2017 besloten om de gemeentelijke coördinatieregeling van toepassing voor het project nieuwbouw ziekenhuis Meppel. Daardoor is het mogelijk om verschillende besluiten die samenhangen met de realisatie van een deze ontwikkeling te coördineren.

Ontwerp beeldkwaliteitsplan Isala Diaconessenhuis

In samenwerking met partijen in het gebied en deskundigen is een beeldkwaliteitplan opgesteld. Dit beeldkwaliteitplan beschrijft de kwaliteit van gebouwen en om hier vanuit gemeente en welstand op een goede wijze regie op te kunnen voeren. Het beeldkwaliteitplan wordt voor het architectuurdeel gebruikt als aanvulling op de gemeentelijke Welstandsnota en vormt daarmee het kader voor de welstandstoetsing.

Waar kunt u het stukken inzien?

Het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Meppel – Ziekenhuis 2018’, ontwerpbesluit hogere grenswaarde, ontwerp omgevingsvergunning en ontwerp beeldkwaliteitsplan Isala Diaconssenhuis liggen ter inzage van 18 april 2019 tot en met 29 mei 2019 in het Stadhuis, Grote Oever 26 te Meppel. Het bestemmingsplan (verbeelding, regels, toelichting en eventuele bijlagen) kan via www.ruimtelijkeplannen.nl of op www.meppel.nl worden ingezien.

Hoe kunt u uw zienswijze kenbaar maken?

Gedurende de bovengenoemde termijn kan een ieder op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan bij de gemeenteraad kenbaar maken en op de ontwerp omgevingsvergunning en ontwerpbesluit hogere grenswaarde geluid bij het college van burgemeester en wethouders.

Zienswijzen kunt u zowel schriftelijk als mondeling indienen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Meppel dan wel college van burgemeester en wethouders, Postbus 501, 7940 AM Meppel. Voor een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken met het loket Bouwen & Wonen via het telefoonnummer 14 0522.

Meppel, 17 april 2019

Burgemeester en wethouders van de gemeente Meppel

Naar boven