Kennisgeving in het kader van het project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden

Artikel 20 van de Tracéwet bevordert een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om de vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluit is genomen.

Welk ontwerpbesluit is er genomen en ligt er ter inzage?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden is onderstaand ontwerpbesluit voor het cluster C-ESGL-SI-10 door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Achtkarspelen genomen overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4 Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht:

Ontwerpbesluit tot het verlenen van een omgevingsvergunning t.b.v. bouwwerkzaamheden voor de verlenging van de perrons aan de oostzijde van station Buitenpost (het noordelijke perron wordt verlengd met 23.57 meter en het zuidelijke perron met 17.76 meter), ten behoeve van het realiseren van het project Extra Sneltrein Groningen – Leeuwarden, onderdeel realisatie spoorinfrastructuur (SI).

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 18 april 2019 tot en met woensdag 29 mei 2019 gedurende de reguliere kantooruren ter inzage in het klantcontactcentrum van het gemeentehuis van de gemeente Achtkarspelen, Stationsstraat 18, 9285 NH Buitenpost.

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van donderdag 18 april 2019 tot en met woensdag 29 mei 2019 kan een ieder tegen het ontwerpbesluit schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Achtkarspelen, Postbus 2, 9285 ZV Buitenpost.

Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u een afspraak maken met de heer B. Zuur, telefoon 14 0511.

Gewezen wordt op het feit dat alleen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit of aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht op het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep kunnen instellen tegen het definitieve besluit.

Meer informatie?

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot mevrouw B. van der Wal-Hoekstra, telefoon 14 0511.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze, de manager Leefomgeving, Juridische zaken en Vastgoed, C.M.J. te Boome

Naar boven