Delegatiebesluit verklaring van geen bedenkingen omgevingsvergunningen gemeente Peel en Maas

Logo Peel en Maas

Het college van burgemeesters en wethouders van de gemeente Peel en Maas maken het volgende bekend.

In de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) is bepaald, dat het college van burgemeester en wethouders aan een aanvraag omgevingsvergunning die in strijd is met het bestemmingsplan alleen medewerking kan verlenen als de gemeenteraad een zogenaamde “verklaring van geen bedenkingen” (hierna vvgb) heeft afgegeven. De gemeenteraad kan hiervan afzien door vooraf aan te geven voor welke categorieën van gevallen een vvgb niet noodzakelijk is. Als een aanvraag om een omgevingsvergunning binnen de voorwaarden van deze lijst geldt, hoeft het college van burgemeester en wethouders geen verklaring van geen bedenkingen aan te vragen bij de gemeenteraad. Op 26 maart 2019 heeft de gemeenteraad het volgende besloten:

  • 1.

    Overeenkomstig artikel 6.5 lid 3 van het Besluit omgevingsrecht is geen verklaring van geen bedenkingen, zoals bedoeld in artikel 2.27 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo,) vereist in de volgende gevallen:

A: Bij het beslissen op een aanvraag toepassing te geven aan artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder sub 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor:

- projecten welke passen binnen een vastgesteld structuurplan, structuurvisie, beleidsregel, beleidsnotitie en past binnen het woningbouwprogramma voor de periode tot de gemeentelijke Omgevingsvisie is vastgesteld, en uiterlijk tot 1-1-2021. Een uitzondering hierop zijn aanvragen voor de uitbreiding van een intensieve veehouderij met een bouwvlak van meer dan 1,5 hectare. In dat geval dient een verklaring van geen bedenkingen aangevraagd te worden of wordt de procedure via een wijziging van het bestemmingsplan op grond van artikel 3.1 Wro gevolgd. Deze uitzondering geldt niet voor aanvragen binnen gebiedsontwikkeling LOG Egchel.

- projecten waarvoor de raad reeds een stedenbouwkundige visie, randvoorwaarden, masterplan, gebiedsvisie of een vergelijkbaar ruimtelijk kader heeft vastgesteld voor de periode tot de gemeentelijke Omgevingsvisie is vastgesteld en uiterlijk tot 1-1-2021;

B: bij het weigeren van een aanvraag om toepassing te geven aan artikel 2.12 eerste lid, onder a, onder sub 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

  • 2.

    Het vaststellen van een exploitatieplan bij het toepassen van de afwijkingsbevoegdheid zoals bedoeld in artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wabo te delegeren aan het college.

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking van het besluit en is ook van toepassing op reeds ingediende aanvragen om omgevingsvergunningen waarvoor door de gemeenteraad nog geen verklaring van geen bedenkingen is afgegeven of geweigerd. Tegen dit besluit kan geen bezwaar of beroep worden ingediend.

 

Panningen, 11 april 2019

   

 

Naar boven