Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Buitengebied 2016, Veegplan 2018

Logo Ooststellingwerf

Burgemeester en wethouders van Ooststellingwerf maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad op 26 maart 2019 het bestemmingsplan “Buitengebied 2016, Veegplan 2018” gewijzigd heeft vastgesteld.

In algemene zin wordt met dit veegplan een aantal onvolkomenheden in het bestemmingsplan Buitengebied 2016 gerepareerd. Daarnaast voorziet het veegplan in een aantal perceelgerichte aanpassingen. Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft de gemeenteraad bij de vaststelling nog enkele wijzigingen in de planregels, verbeelding en plantoelichting aangebracht.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan (met planidentificatienummer: NL.IMRO.0085.BpVpBuitengebied18-VG01), het vaststellingsbesluit en verdere bijlagen liggen vanaf 12 april 2019 tot en met 23 mei 2019 (zes weken) voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, ’t Oost 11 te Oosterwolde.

Het bestemmingsplan is verder digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunnen de volgende personen en/of instanties beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

  • a.

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • b.

    iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

  • c.

    iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit niet eerder in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven