Ontwerpbestemmingsplan Markstraat ter inzage

Logo Ridderkerk

Op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van de gemeente Ridderkerk bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Markstraat ter inzage ligt. Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking de hoek van de Markstraat en de Dintelstraat in Bolnes.

Het voornemen is om twaalf rijwoningen te realiseren. Op deze locatie staat nu het gebouw van (voormalig) spiritueel centrum de Heksenketel. Dit gebouw zal worden gesloopt ten behoeve van de beoogde woningbouw. Om dit mogelijk te maken stellen we een nieuw bestemmingsplan op. Het voorontwerpbestemmingsplan heeft inmiddels al ter inzage gelegen. Dat voorontwerpbestemmingsplan is op basis van de ingekomen vooroverlegreacties niet aangepast.

 

Ontwerpbestemmingsplan ‘Markstraat’ vanaf 12 april tot en met 23 mei ter inzage

Het plan is te raadplegen via:

Als u de stukken op papier wilt raadplegen kunt u een afspraak maken met het Servicecentrum via de website van de gemeente.

 

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Wij hebben het akoestische onderzoek geactualiseerd in het ontwerpbestemmingsplan, vanwege nieuw asfalt aan de Rijnsingel. Uit het onderzoek blijkt dat de geluidbelasting op de gevels van zes woningen aan de Rijnsingel hoger is dan de voorkeurswaarde van 48 dB. De maximale ontheffingswaarde van 63 dB wordt overigens niet overschreden, net als dat we voldoen aan het gemeentelijk beleid. Voor het plan moeten we daarom wel een besluit hogere grenswaarden van 58 dB nemen voor de zes woningen aan de Rijnsingel. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarde ligt tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

 

Wilt u op het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde reageren?

U kunt gedurende hierboven genoemde periode mondeling of schriftelijk een zienswijze (reactie) indienen op het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarde reageren. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Ridderkerk, t.a.v. de heer B. Verhoeven  en onder vermelding van “zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Markstraat’, zaaknummer 54725, Postbus 271 2980 AG Ridderkerk. Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer B. Verhoeven via telefoonnummer 14 0180.

 

Vervolgprocedure

Nadat de ontvangen zienswijzen verwerkt zijn, zal de gemeenteraad een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan. De bekendmaking van de vaststelling wordt vooraf officieel bekend gemaakt.  

Op www.gewoon-dintel.nl kunt u al een kijkje nemen als u benieuwd bent naar de geplande ontwikkeling.

 

Ridderkerk, 10 april 2019

Naar boven