Vorden, Parkleerverbod Christinalaan, herroepen verkeersbesluit

Logo Bronckhorst

Burgemeester en wethouders van Bronckhorst

Overwegende dat:

Met het verkeersbesluit ‘Parkeerverbod Christinalaan Vorden”, bekendgemaakt in de Staatscourant op 17 januari 2019 met nummer 2803, is besloten:

- gelet op de Wegenverkeerswet 1994, het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer en het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV); 

- door plaatsing van het verkeersbord E01 met een onderbord met daarop de tekst “Maandag en Dinsdag” uit de bijlage 1 van het RVV 1990 voor beide zijden van de weg van de Christinalaan te Vorden, ter hoogte van de huisnummers 9, 11, 13, 15 en 3b, 3c, 3d, 3e, 5 en 7 op maan- en dinsdagen een parkeerverbod in te stellen. 

Aan het verkeersbesluit lag ten grondslag dat op de Christinalaan 16 in Vorden meerdere praktijken voor gezondheidszorg waren gevestigd, die parkeeroverlast veroorzaakten voor de buurt. Met name op de maan- en dinsdagen, dan kon de vuilniswagen regelmatig door de geparkeerde voertuigen de containers niet legen.  

Naar aanleiding van dit verkeersbesluit is bezwaar ontvangen. In heroverweging is gebleken dat de genoemde maatregel in het verkeersbesluit niet meer nodig is, wegens beëindiging c.q. verhuizing van de praktijken op de Christinalaan 16 in Vorden naar een andere locatie. Gelet daarop is het wenselijk om het instellen van het parkeerverbod niet uit te voeren. 

Op basis van het bovenstaande is besloten om het bezwaar tegen het verkeersbesluit gegrond te verklaren en het verkeersbesluit van 27 november 2018 te herroepen. Dit betekent dat het verkeersbord E01 met een onderbord met daarop de tekst “Maandag en Dinsdag” uit de bijlage 1 van het RVV 1990 niet wordt geplaatst en dat de situatie van voor het verkeersbesluit aan de Christinalaan te Vorden gehandhaafd blijft.

Besluiten

- tot het herroepen van het verkeersbesluit d.d. 27 november 2018, gepubliceerd op 17 januari 2019.

Hengelo, 29 maart 2019

Namens burgemeester en wethouders van Bronckhorst,

Juridisch medewerker cluster Juridische Zaken

Beroep

Als u het niet eens bent met dit besluit en u belanghebbende bent, dan kunt u binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit beroep instellen bij de Rechtbank Gelderland (Afdeling Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM te Arnhem). Het beroepschrift moet zijn ondertekend en moet tenminste bevatten:

 

  • 1.

    de naam en het adres van de indiener;

  • 2.

    de dagtekening

  • 3.

    een aanduiding/omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en

  • 4.

    de gronden van het beroep. 

    Meer weten? Zie www.rechtspraak.nl.

     

    Ook kunt u bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland een voorlopige voorziening en/of schorsing van het besluit vragen. Zo kunt u in een dringend geval, in afwachting van de beslissing op uw beroep, voorlopig mogelijk nadelige gevolgen van het besluit voorkomen. Meer weten? Zie www.rechtspraak.nl.

Naar boven