VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN ‘HAARWEG / HOOGBLOKLANDSEWEG

Logo Gorinchem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken, op grond van de Inspraakverordening 2011, bekend dat met ingang van woensdag 10 april tot en met dinsdag 21 mei 2019 het voorontwerp bestemmingsplan ‘Haarweg / Hoogbloklandseweg’, NL.IMRO.0512.BP2016170-2001, voor een ieder ter inzage ligt.

 

Begrenzing en ligging plangebied

Het plangebied ligt in het noorden van Gorinchem en bestaat uit een wooncluster van zes bestaande vrijstaande woningen en agrarische gronden ten westen hiervan. Het plangebied is als volgt begrensd:

  • 1.

    west : de A27 en de bestaande woningen Haarweg 18 en 20;

  • 2.

    noord : het bedrijventerrein ‘Groote Haar’;

  • 3.

    oost : de Hoogbloklandseweg;

  • 4.

    zuid : de Haarweg.

Doelstelling bestemmingsplan

Het voorontwerp bestemmingsplan repareert deels het in 2012 door de Raad van State gedeeltelijk vernietigde bestemmingsplan ‘Gorinchem-Noord’. Het bestemmingsplan voorziet namelijk in een consoliderende regeling voor het wooncluster en de naastgelegen agrarische percelen. Verder krijgen de woningen een uitgebreidere regeling voor een bedrijf aan huis.

 

Ter inzage

Het voorontwerp bestemmingsplan ligt vanaf woensdag 10 april tot en met 21 mei 2019 ter inzage in de informatiehoek van het stadhuis, Stadhuisplein 1 in Gorinchem.

 

Het voorontwerp bestemmingsplan is ook in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Inspraakreacties

Binnen de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging kan door iedereen zowel een schriftelijke als een mondelinge inspraakreactie naar voren worden gebracht.

 

Schriftelijke inspraakreacties dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van Gorinchem, Postbus 108, 4200 AC Gorinchem. De inspraakreactie dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de inspraakreactie en het plan waarop de inspraakreactie betrekking heeft.

 

Voor het mondeling naar voren brengen van uw inspraakreactie en/of verdere informatie over het voorontwerp bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer A. Rietveld van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, via telefoonnummer 0183 - 65 93 17. E-mailen kan naar a.rietveld@gorinchem.nl

 

Gorinchem 9 april 2019

Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling gemeente Gorinchem,

Namens deze:

A. Rietveld

Naar boven