Vastgesteld bestemmingsplan Nieuwe LTS

Logo Roosendaal

Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken bekend dat vanaf maandag 8 april 2018, gedurende zes weken ter inzage liggen:

  • -

    het bij raadsbesluit van 4 april 2019 (ongewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan Nieuwe LTS (NL.IMRO.1674.2096NIEUWELTS-0401);

  • -

    de beschikking tot het vaststellen van hogere grenswaarden ingevolge de Wet geluidhinder voor het plangebied Nieuwe LTS te Roosendaal, met alle hierbij behorende bijlagen. 

Inzage

Het schoolgebouw aan de Laan van Henegouwen, waarin de LTS was ondergebracht, heeft zijn functie verloren. De ontwikkelaar wil in het bestaande gebouw en op het terrein een aantal (zorg)wooneenheden realiseren, alsmede nieuwbouw. De ter plaatse geldende bestemming laat zowel de transformatie van school/maatschappelijke voorziening naar wonen als de realisering van nieuwbouwwoningen echter niet toe, reden waarom een nieuw bestemmingsplan voor deze locatie is opgesteld. Daarnaast was nog voor enkele locaties in het plangebied een hogere grens­waardenprocedure nodig ingevolge de Wet geluidhinder. Ook deze beschikking ligt ter inzage. 

Beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan hebben kenbaar gemaakt, alsmede door belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een ziens­wijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.  

Tegen de beschikking tot het vaststellen van hogere grenswaarden op grond van de Wet geluid­hinder kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die tijdig een zienswijze omtrent de ontwerp­beschikking hebben kenbaar gemaakt, alsmede door belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij burgemeester en wethouders kenbaar te maken.  

Beroep kan gedurende de hierboven aangegeven termijn worden ingesteld bij de Afdeling bestuurs­rechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de voorzitter van die Afdeling. 

Alle hier bedoelde documenten liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in het Stadskantoor. Deze kennisgeving met daarbij een verwijzing naar de achterliggende stukken is tevens te vinden op de website van de gemeente Roosendaal www.roosendaal.nl alsmede op www.ruimtelijkeplannen.nl.  

Voor nadere informatie: Team ruimtelijke ontwikkeling, dhr. Hans Vergouwen, tel. 14 0165, e-mail hans.vergouwen@roosendaal.nl. of dhr. I. Kraus 14 0165, e-mail i.kraus@roosendaal.nl of bij de receptie, tel. 14 0165.

Roosendaal, 5 april 2018

Burgemeester en wethouders van Roosendaal,

Mr. J.M.L. Niederer, burgemeester.

E. Franken, secretaris.

Naar boven