Regeling van de Algemene Rekenkamer met betrekking tot digitale vervanging van archiefbescheiden (Vervangingsbesluit archiefbescheiden Algemene Rekenkamer)

De Algemene Rekenkamer,

Gelet op artikel 7 van de Archiefwet 1995, artikel 6, eerste lid, van het Archiefbesluit 1995 en artikel 26b van de Archiefregeling 2009;

BESLUIT:

Artikel 1

  • 1. De navolgende papieren archiefbescheiden worden met ingang van 1 januari 2019 vervangen door digitale reproducties:

    • a. Archiefbescheiden die deel uitmaken van de zaken en werkprocessen van de Algemene Rekenkamer en die, op grond van de geldende selectielijst van de Algemene Rekenkamer voor vernietiging dan wel voor permanente bewaring in aanmerking komen, en

    • b. Archiefbescheiden die zijn ontvangen en opgemaakt vanaf 1 januari 2019 of nog niet zijn afgedaan na de inwerkingtreding van het vervangingsbesluit.

  • 2. De vervangen archiefbescheiden zullen na een periode van drie maanden worden vernietigd.

Artikel 2

De digitale vervanging geschiedt zoals beschreven in het vastgestelde ‘Handboek vervanging Algemene Rekenkamer’ dat ter inzage ligt bij de Algemene Rekenkamer.

Artikel 3

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt gepubliceerd.

Artikel 4

Dit besluit kan worden aangehaald als ‘Vervangingsbesluit archiefbescheiden Algemene Rekenkamer’.

Aldus goedgekeurd in de vergadering van de Algemene Rekenkamer van 6 november 2018.

Den Haag, 12 december 2018

Algemene Rekenkamer

drs. A.P. (Arno) Visser, president

drs. C. (Cornelis) van der Werf, secretaris

Naar boven