Ontwerpbestemmingsplan Professor Schoemaker Plantage (Grasbuurt) en ontwerpbesluit hogere waarden, Delft

Logo Delft

De gemeente heeft een bestemmingsplan ontworpen om maximaal 425 woningen in de woonbuurt Grasbuurt te realiseren. Het ontwerpbestemmingsplan wordt ter inzage gelegd samen met het daarbij horende ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder.

Het bestemmingsplan bestaat uit twee plangebieden. Het oostelijk plangebied (de woonbuurt Grasbuurt) heeft de volgende plangrenzen:

  • aan de noordzijde: ten zuiden van de groenstrook die gelegen is aan de waterkant van de Professor Evertslaan;

  • aan de westzijde: Van Teijenstraat;

  • aan de oostzijde de oostrand van de Rijksweg A13;

  • aan de zuidzijde: de noordrand van het Delftechpark. Ten noorden van het fietspad.

    Om het plangebied beter te ontsluiten, wordt een rotonde ter hoogte van de huidige kruising Schoemakerstraat, Stieltjesweg en Van Embdenstraat gerealiseerd. De rotonde heeft de volgende plangrenzen:

  • aan de noordzijde: De Schoemakerstraat ter hoogte van de DUWO-flat gelegen aan de Professor Evertslaan;

  • aan de westzijde: bij de aansluiting van de Stieltjesweg aan de Schoemakerstraat;

  • aan de oostzijde: de inrit van de Van Embdenstraat gelegen in het plangebied Professor Schoemaker Plantage;

  • aan de zuidzijde: de Schoemakerstraat. Ongeveer ter hoogte van het 'groene gebouw'.  

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

In het kader van het bestemmingsplan dienen voor de woningen hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder te worden vastgesteld. Het ontwerpbesluit met de bijbehorende akoestische onderzoeken liggen gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit inzien

Vanaf 4 april tot en met 15 mei 2019 kunt u het ontwerpbestemmingsplan Professor Schoemaker Plantage (Grasbuurt) en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder op de volgende wijzen bekijken;

  • Op afspraak bij het Klant Contact Centrum. U kunt bij het Klant Contact Centrum ook een exemplaar van het bestemmingsplan kopen.

  • Opvragen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Selecteer “ geavanceerd zoeken”. Daarna bij “naam” van het plan de naam (exact) in voeren.

  • Op www.delft.nl/bestemmingsplannen en klik door naar Plannen ter inzage.

Informatieavond

Op 18 april 2019 wordt in het Stadskantoor aan het Stationsplein 1, een informatieavond gehouden over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder. U kunt binnen lopen tussen 18.30 uur en 20.30 uur. U kunt het plan dan bekijken en daarover vragen stellen en desgewenst mondeling een zienswijze indienen.  

Reageren op ontwerpbestemmingsplan

U kunt reageren op het bestemmingsplan. Het is namelijk een ontwerpplan. Het kan aangepast worden op basis van de reacties die erop komen. Wilt u reageren? Stuur dan een brief met uw reactie (zienswijze) op het bestemmingsplan naar:  

 

 

Gemeenteraad Delft

Postbus 78

2600 ME Delft 

Over het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder kunt u een brief met uw reactie (zienswijze) sturen naar:  

Het college van burgemeester en wethouders van Delft

Postbus 78

2600 ME Delft 

Vermeld in uw reactie duidelijk uw naam, adres en om welk ontwerpbesluit het gaat.

U kunt uw reactie indienen vanaf 4 april tot en met 15 mei 2019. Het is niet mogelijk om via e-mail een zienswijze in te dienen. 

Hoe gaat het nu verder?

Reageert u op het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder? Dan ontvangt u over een aantal maanden een nota waarin alle binnengekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. Deze Nota zienswijzen en het bestemmingsplan worden daarna aan de gemeenteraad aangeboden. Het college van burgemeester en wethouders beslist over het besluit hogere waarden Wet geluidhinder.

Vragen?

Hebt u vragen over het bestemmingsplan of het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder? Of wilt u meer informatie over bijvoorbeeld de procedure? Neem dan contact op via het Klant Contact Centrum via 14015. U kunt ook altijd kijken op www.delft.nl.

 

Naar boven