Rijntakken

Logo Gelderland

Vastgesteld Natura 2000-beheerplan Rijntakken ter inzage

 

De Waal, de IJssel en de Nederrijn vormen samen de Nederlandse Rijntakken. De natuur langs de Rijntakken is heel bijzonder. Daarom zijn de Rijntakken door de Europese Unie aangewezen als Natura 2000-gebied. De provincie Gelderland heeft een beheerplan voor dit gebied gemaakt. Dit beheerplan is definitief vastgesteld door het Rijk en de provincies Overijssel, Utrecht en Gelderland. Belanghebbenden kunnen in beroep gaan tegen het vastgestelde beheerplan.

 

In het beheerplan staan de maatregelen die nodig zijn om de bijzondere natuur te beschermen en te herstellen. Maatregelen zijn onder andere het aanleggen van nieuw rivierbos, plas-dras grasland voor vogels en op welke manier we de natuur beschermen tegen schadelijke activiteiten.

 

Beheerplan bekijken en beroepschrift indienen

Het beheerplan ligt van 15 januari tot en met 25 februari 2019 ter inzage en is tijdens deze periode digitaal te bekijken via www.gelderland.nl/Rijntakken. Informatie over hoe u een beroepschrift kunt indienen, vindt u ook op deze website. Een papieren versie van het plan kunt u bekijken op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 op het provinciehuis van de provincie Gelderland de provincie Utrecht en de provincie Overijssel of op het gemeentehuis van de gemeenten Deventer, Nijmegen en Tiel.

 

Wie kunnen er in beroep gaan tegen het beheerplan?

U kunt in beroep gaan tegen het beheerplan bij de Rechtbank Gelderland als u belanghebbende bent, dat wil zeggen een (rechts)persoon die rechtstreeks gevolgen ondervindt van het beheerplan. U moet wel eerder tijdig een zienswijze hebben ingediend op het ontwerp beheerplan. Als u dat niet hebt gedaan, moet u kunnen aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen.

 

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met provincie Gelderland via telefoonnummer 026 359 99 99 (lokaal tarief) of stuur een mail naar provincieloket@gelderland.nl.

 

Gepubliceerd te Arnhem

Namens Gedeputeerde Staten van Gelderland

G.J. de Fijter   

Naar boven