VOORBEREIDINGSBESLUIT Woningsplitsing en Kamerverhuur Lelystad

Logo Lelystad

Het college van de gemeente Lelystad maakt bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 2 april 2019 heeft verklaard dat een paraplubestemmingsplan Woningsplitsing en Kamerverhuur (partiële herziening) wordt voorbereid voor het grondgebied van de volgende bestemmingsplannen: Gedeeltelijke herziening deelgebied 1 Warande (postzegels), Warande fase 1, Wijzigingsplan Drijvend wonen, Uitwerkingsplan Deel-gebied 1 Warande, De Landerijen 2012, Stadshart en de Beheersverordening Stadshart.

Het voorbereidingsbesluit heeft tot doel, in de aanloop naar nieuw beleid en vooruitlopend op het paraplubestemmingsplan, de verdere groei van kamerverhuurpanden en het splitsen van woningen tegen te gaan, teneinde de overlast voor de omgeving te beperken.

Op grond van het voorbereidingsbesluit kunnen er geen nieuwe kamerverhuurpanden bij komen en mogen woningen niet worden gesplitst in meerdere woningen.

Het voorbereidingsbesluit geldt voor één jaar. In dat jaar wordt het beleid voor kamer- verhuur en woningsplitsing en het paraplubestemmingsplan Woningsplitsing en Kamerverhuur voorbereid.

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op de dag van bekendmaking.

Het voorbereidingsbesluit vervalt op het moment waarop het paraplubestemmingsplan ter voorbereiding waarvan het besluit is genomen, in werking treedt.

Inzage

Het voorbereidingsbesluit ligt tezamen met de bijbehorende situatietekening met ingang van 4 april 2019 ter inzage bij de informatiebalie in de hal van het stadhuis aan het Stadhuisplein 2 te Lelystad. De informatiebalie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Tevens zijn de stukken digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.lelystad.nl. Deze mogelijkheid wordt ook geboden in het stadhuis.

Het plan ID-nummer is NL.IMRO.0995.VB00018-VG01.

Beroep

Tegen dit besluit kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) geen bezwaar en beroep worden ingediend.

Lelystad, 3 april 2019

 

Naar boven