Gewijzigde vaststelling Uitwerkingsplan Kop De Veste van het bestemmingsplan Lelystad Midden-West (gedeeltelijk).

Logo Lelystad

Burgemeester en wethouders van Lelystad maken bekend dat het Uitwerkingsplan Kop De Veste van het bestemmingsplan Lelystad Midden-West (gedeeltelijk) door haar gewijzigd is vastgesteld.

Het plan is opgesteld voor het oprichten van 85 woningen.

Het plangebied ligt aan de Houtribdreef, het gebied tussen de Stationsdreef en de Zuigerplasdreef.

Wijzigingen bij de vaststelling

Ten opzichte van het ontwerpuitwerkingssplan heeft het college bij de vaststelling wijzigingen aangebracht in de toelichting en de regels van het uitwerkingsplan. De wijzigingen zijn doorgevoerd als gevolg vaneen zienswijze. De wijzigingen betreffen (zakelijk weergegeven):

Regels

  • Toevoegen

Het gebruik van de gronden met de bestemming 'Woongebied' is alleen toegestaan nadat:

  • a.

    is vastgesteld dat wordt voldaan aan de streefwaarden uit de SBR-richtlijn 'Meet- en beoordelingsrichtlijnen voor trillingen' deel B voor woningen in een nieuwe situatie. Binnen een afstand van 50 m tot het spoor is een overschrijding van streefwaarden toegestaan tot een trillingssterkte van ten hoogste 0,25 (mm/s) conform de genoemde SBR richtlijn, zodat een goed woon-en leefklimaat blijft gewaarborgd 

    of

     

  • b.

    dat er maatregelen worden genomen tegen trillingshinder die ervoor zorgen dat de maximale trillingssterkte Vmax en de gemiddelde trillingssterkte Vper voldoen aan de streefwaarden uit de SBR-richtlijn 'Meet- en beoordelingsrichtlijnen voor trillingen' deel B voor woningen in een nieuwe situatie. Binnen een afstand van 50 m tot het spoor is een overschrijding van streefwaarden toegestaan tot een trillingssterkte van ten hoogste 0,25 (mm/s) conform de genoemde SBR richtlijn, zodat een goed woon-en leefklimaat blijft gewaarborgd. 

Toelichting

  • Toevoegen paragraaf 4.5 Trillingshinder

  • Toevoegen kopje voorwaardelijke verplichting trillingshinder in paragraaf Toelichting op de bestemming

Inzage

Het bovengenoemde uitwerkingsplan ligt met ingang van donderdag 4 april 2019 gedurende zes weken ter inzage bij de bij de informatiebalie in de hal van het Stadhuis aan het Stadhuisplein 2. De informatiebalie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Op zaterdag is de informatiebalie gesloten.

 

Tevens zijn de stukken digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.lelystad.nl. Deze mogelijkheid wordt ook in de Stadswinkel geboden.

Het ID nummer is NL.IMRO.0995.UP00010-VG01.

    

Beroep

Tijdens de termijn van terinzageligging kan een belanghebbende tegen het besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage. Indien beroep is ingesteld, kan tijdens deze termijn bij de voorzitter van de Afdeling tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het instellen van beroep is mogelijk voor een belanghebbende:

  • -

    die tijdig een zienswijze over het ontwerpuitwerkingsplan bij het college naar voren heeft gebracht;

  • -

    aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • -

    voor zover het beroep is gericht op door het college aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpuitwerkingsplan.

 

Het ondertekende beroepschrift en een eventueel verzoek om voorlopige voorziening dienen ten minste te bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht, alsmede de gronden van het beroep en een eventueel verzoek. Voor het instellen van beroep en het verzoeken om een voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

 

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Waar kunt u informatie krijgen over het uitwerkingsplan?

Voor nadere informatie over het uitwerkingsplan kunt u terecht bij de afdeling Dienstverlening, team WB, via telefoonnummer 14 0320

Naar boven