Kennisgeving omgevingsvergunning (projectafwijkingsbesluit) Kanaalweg Oostzijde 146a te Hellevoetsluis

Logo Hellevoetsluis

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hellevoetsluis maken bekend dat zij in zijn vergadering van 26 maart 2019 heeft ingestemd met de omgevingsvergunning (projectafwijkingsbesluit) Kanaalweg Oostzijde 146a te Hellevoetsluis, vervat in het bestand NL.IMRO.0530.OVKanwegOZ146a-ON01.

Inhoud in het kort

Het besluit heeft betrekking op het in afwijking van het bestemmingsplan bouwen van één woning op het perceel Kanaalweg Oostzijde 146a te Hellevoetsluis; dit ten behoeve van het herstel van het bij vaststelling van het vigerende bestemmingsplan “De Kooistee” in 2011 per abuis van de verbeelding verwijderde bouwrecht van één vrijstaande woning op het perceel Kanaalweg 146. Het perceel is kadastraal bekend gemeente Hellevoetsluis, sectie H, nrs. 2077 en 2080.

Het geldende bestemmingsplan voor het betreffende perceel is het bestemmingsplan “De Kooistee”, vastgesteld op 30 juni 2011.

Het perceel heeft in dit bestemmingsplan de bestemming: ‘Wonen - 2’; echter zonder aangegeven bouwvlak. Daarnaast zijn de dubbelbestemmingen ‘Waarde - Archeologie 3’ en

‘Waterstaat - Waterkering’ van toepassing.

De bouw van de woning kan mogelijk worden gemaakt op grond van artikel 2.12 lid 1, onder a, sub 3, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). In de ruimtelijke onderbouwing wordt onderbouwd dat er sprake is van goede ruimtelijke ordening.

Beroep

Het ontwerp-besluit ‘Kanaalweg Oostzijde 146a’ heeft van 31 januari tot en met 14 maart 2019 ter visie gelegen en is voorgelegd aan de wettelijke overlegpartners. Op het plan zijn geen zienswijzen ingediend. Het plan is derhalve ongewijzigd vastgesteld.

Het vastgestelde plan zal vanaf 4 april 2019 tot en met 16 mei 2019 ter visie worden gelegd. Binnen deze periode kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Alleen degenen die een zienswijze hebben ingediend of wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het plan hebben kunnen indienen, kunnen beroep indienen. Na afloop van de beroepstermijn zal het plan in werking treden (rechtskracht). Indien er geen beroep wordt ingesteld is het plan onherroepelijk na afloop van de beroepstermijn. Indien er beroep wordt ingesteld zal het plan onherroepelijk worden na het besluit van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het plan is te raadplegen via de website www.officielebekendmakingen.nl en via de gemeentelijke website www.hellevoetsluis.nl. Het plan is ook in te zien bij het klantcontactcentrum (KCC) in het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26 te Hellevoetsluis.

 

 

Naar boven