Ontwerpbestemmingsplan 1e Herstelplan bedrijventerreinen

Logo Lingewaard

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt:

 

1e Herstelplan bedrijventerreinen

Uit de ingediende zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerreinen Veegplan (hierna te noemen Veegplan) is gebleken dat in een aantal gevallen sprake is van legaal gebruik van een bedrijfswoning als burgerwoning vanwege een aanspraak op het gebruiksovergangsrecht. Ook is gebleken dat er in een tweetal gevallen omstandigheden zijn die aanleiding zijn voor toekenning van een persoonsgebonden overgangsrecht. Besloten is voor deze specifieke gevallen een aparte procedure te doorlopen. Dit bestemmingsplan heeft dus uitsluitend betrekking op bedrijfswoningen die in gebruik zijn als burgerwoning en waarvan het gebruik totdat dit gebruik wordt gestaakt, of enkel door de huidige bewoner, mag worden voortgezet.

Voor welk gebied?

De percelen:

  • 1.

    Henri Dunantstraat 2 Gendt

  • 2.

    Langstraat 275 Gendt

  • 3.

    Willem Alexanderstraat 6 Gendt

  • 4.

    Nijverheidsstraat 9 Huissen

  • 5.

    Nijverheidsstraat 19 Huissen

  • 6.

    Nijverheidsstraat 23 Huissen.

 

Wat is het plan?

Dit bestemmingsplan voorziet in een locatiegebonden of persoonsgebonden overgangsregeling op genoemde percelen.

 

Wat ligt ter inzage?

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken wordt voor een ieder met ingang van donderdag 4 april 2019 gedurende zes weken ter inzage gelegd. Het bestemmingsplan zelf bestaat uit de verbeelding, de regels en de daarbij behorende toelichting.

De gemeenteraad heeft het voornemen om geen exploitatieplan vast te stellen.

 

Waar is dit terug te vinden?

Digitaal via http://www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer NL.IMRO.1705.222-ON01of via http://www.officielebekendmakingen.nl

Analoog bij het Klantcontactcentrum (tijdens de openingstijden) in het gemeentekantoor van Lingewaard aan de Kinkelenburglaan 6 Bemmel.

 

Wilt u reageren?

Iedereen kan tijdens de terinzagelegging van donderdag 4 april 2019 tot en met woensdag 15 mei 2019 schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Lingewaard, Postbus 15, 6680 AA Bemmel. Voor een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het Klantcontactcentrum op ons algemene telefoonnummer (026) 32 60 111.

 

Bemmel, 3 april 2019

Naar boven