Vastgesteld bestemmingsplan 3 Kernen, Den Bommel, Herkingen, Stad aan ‘t Haringvliet

Logo Goeree-Overflakkee

Burgemeester en wethouders maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee in de vergadering van 14 maart 2019 heeft gewijzigd vastgesteld het bestemmingsplan 3 Kernen, Den Bommel, Herkingen, Stad aan ‘t Haringvliet als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.1924.herzHRVBMLHKG-BP30 met de bijbehorende regels.

Plangebied

Het plangebied betreft de drie dorpskernen van Den Bommel, Herkingen en Stad aan 't Haringvliet. Het primaire doel om het bestemmingsplan te herzien is de actualiseringsplicht uit de Wet ruimtelijke ordening. Daarnaast vormen uniformiteit, flexibiliteit en eenvoud de voornaamste doelen om de nu nog drie geldende bestemmingsplannen te herzien. In het ontwerp bestemmingsplan worden vooruitlopend op de nieuwe Omgevingswet geen wijzigingsbevoegdheden meer opgenomen.

In het ontwerpbestemmingsplan zijn de ontwikkellocaties Havenstadt in Stad aan 't Haringvliet en de omzetting van een recreatieve bestemming naar een woonbestemming aan de oostzijde van Herkingen eveneens opgenomen. Daarnaast hebben diverse panden een karakteristieke aanduiding gekregen.

Z -18-105720

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan

De gemeenteraad van Goeree-Overflakkee heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan een aantal wijzigingen aan het bestemmingsplan doorgevoerd, zowel in algemene zin (bijvoorbeeld aanpassingen aan de toelichting van het bestemmingsplan) als in specifieke gevallen. Bij het vastgestelde bestemmingsplan is een ‘staat van wijzigingen’ opgenomen waarin deze aanpassingen zijn opgenomen. De wijzigingen hebben in ieder geval betrekking op de volgende percelen:

Stad aan ’t Haringvliet

 

  • 1.

    Nabij Haven 6 (in openbaar gebied)

  • 2.

    Lieve Vrouwepoldersedijk 8c

  • 3.

    Lieve Vrouwepoldersedijk 14a/14b

  • 4.

    Molendijk 83

  • 5.

    Zeedijk 54-56

 

Den Bommel

  • 1.

    Beneden Oostdijk 10

  • 2.

    Beneden Oostdijk 12

  • 3.

    Boven Oostdijk 37a

  • 4.

    Molendijk 41

  • 5.

    Stoofhof 1

 

Herkingen

  • 1.

    Oude Boomgaard

 

Voor het volledige overzicht van aanpassingen aan het bestemmingsplan wordt verwezen naar de ‘staat van wijzigingen’ in het bestemmingsplan.

 

Inzage

De stukken kunt u inzien met ingang van 3 april 2019 tot en met 14 mei 2019 in het gemeentehuis, Koningin Julianaweg 45 te Middelharnis. Het gemeentehuis is geopend op maandag en vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur, op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur en elke eerste zaterdag van de maand van 09.00 uur 11.00 uur. De gemeente werkt alleen op afspraak. U kunt het bestemmingsplan (inclusief bijlagen) in pdf-formaat ook inzien op www.goeree-overflakkee.nl/terinzage en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Bij verschillen tussen het digitale en het papieren plan is het digitale plan op www.ruimtelijkeplannen.nl bepalend.

 

Beroepstermijn

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan 3 Kernen, Den Bommel, Herkingen, Stad aan ‘t Haringvliet naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee;

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te stellen.

  • 3.

    belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

 

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening aanvragen. Het verzoek om voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Moelker van het team Omgeving, via algemeen telefoonnummer 14 0187.

Naar boven