Ontwerp-besluit derde herziening exploitatieplan Vroondaal

Logo 's-Gravenhage

De Wet ruimtelijke ordening (Afdeling 6.4 Grondexploitatie) verplicht gemeenten om tegelijkertijd met een bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen, tenzij het kostenverhaal van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd. Het primaire doel van een exploitatieplan is om kosten die ten behoeve van de herontwikkeling van het gebied moeten worden gemaakt te kunnen verhalen bij alle eigenaren in het exploitatieplangebied, zodat zij bij zelfrealisatie een evenredige bijdrage betalen in de exploitatiekosten. Ter uitvoering en ter voldoening aan het gestelde in afdeling 6.4 van de Wro heeft de gemeenteraad op 18 februari 2014 (RIS 270301) een exploitatieplan vastgesteld onder de naam ‘Exploitatieplan Vroondaal’. Dit exploitatieplan is op 29 juli 2015 onherroepelijk geworden. Conform artikel 6.15 Wro wordt (tenminste) elk jaar een herziening vastgesteld. De vaststelling van de tweede herziening betreft net als de eerste, voor het grootste deel niet-structurele onderdelen die de voortgang van de exploitatie betreffen. En voor een klein deel op structurele onderdelen (zoals bijvoorbeeld de fasering van kosten en opbrengsten waarmee wordt gerekend). De begrenzing van het plangebied is globaal als volgt: de Monsterseweg, de Lozerlaan, de Nieuweweg, de Boomaweg en de Oorberlaan.

Terinzagelegging

Het ontwerp-besluit tot vaststelling van de derde herziening van het exploitatieplan Vroondaal wordt samen met de derde herziening exploitatieplan Vroondaal, op grond van artikel 6.12, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht voor eenieder met ingang van 4 april 2019 tot en met 15 mei 2019 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

- op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

- op de gemeentelijke website: www.denhaag.nl/bestemmingsplannen> stadsdeel Loosduinen> exploitatieplan Vroondaal 3e herziening;

- digitaal en op papier bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot

16.00 uur en donderdagavond ook alleen op afspraak van 16.00 tot 20.00 uur).

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende de inzagetermijn schriftelijk hun zienswijze kenbaar maken op het ontwerp-besluit voor zover dit betrekking heeft op structurele onderdelen. Een besluit tot herziening op niet-structurele onderdelen is uitgezonderd van de mogelijkheid om beroep in te stellen (artikel 8.5 lid 1 Awb). U dient uw zienswijze voorzien van uw naam, adres, dagtekening, handtekening en motivering, te richten aan de GEMEENTERAAD, Postbus 19 157, 2500 CD Den Haag. Ook kan eventueel mondeling een zienswijze kenbaar worden gemaakt. U kunt hiertoe een afspraak maken via telefoonnummer: 070-353 6098. Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn een afspraak te maken.

Naar boven