B E K E N D M A K I N G

Logo Sluis

TOT HET NEMEN VAN EEN VERKEERSBESLUIT voor het instellen van een parkeerverbod in de vorm van gele onderbroken strepen op een gedeelte van het Marktpad te Breskens.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sluis maken bekend dat zij de volgende verkeersmaatregel nemen.

Gebleken is dat veelvuldig voertuigen worden geparkeerd tegenover de uitritten van de garages van het appartementencomplex aan de Mercuriusstraat te Breskens welke zijn gesitueerd aan het Marktpad. De rijbaan van het Marktpad is vrij smal. De garages staan dicht op de rijbaan en er is een grote draaicirkel nodig voor het in- en uitrijden van de garages. De manoeuvreerruimte is in ernstige mate beperkt wanneer er voertuigen voor de in-en uitritten worden geparkeerd.

Dit leidt tot zeer grote verkeershinder voor de gebruikers van de garages. Voorts wordt hierdoor de doorgang voor de voertuigen van de hulpdiensten gehinderd danwel belemmerd.

Gelet hierop komen de verkeersbelangen zoals genoemd in artikel 2 van de Wegenverkeerswet in het geding.

Een alternatief in de zin van het verbreden van de in- en uitritten of het aanleggen van meer openbare parkeergelegenheid is er in het Marktpad niet.

In het belang van de verkeersveiligheid, de doorstroming van het verkeer, alsmede het waarborgen van de bruikbaarheid van de weg stellen wij een parkeerverbod in bestaande uit het aanbrengen van gele onderbroken strepen tegenover de in- en uitritten van vorengenoemde garages (zijde Marktpad te Breskens).

Met betrekking tot deze verkeersmaatregel is een voorgenomen verkeersbesluit ingesteld. Dit is gepubliceerd op 30 januari 2019. De termijn van de ter inzage ligging is verstreken en er zijn geen zienswijzen op ingediend. Wij gaan nu over tot het definitief instellen van het verkeersbesluit.

De basis voor het instellen van de gele onderbroken strepen is opgenomen in artikel 24, lid 1 onder e van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (R.V.V.-1990). Een en ander zoals op de bijbehorende situatietekening is aangegeven.

Deze bekendmaking inclusief de situatietekening liggen met ingang van 3 april 2019 zes weken ter inzage in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg. De stukken zijn in te zien elke werkdag van 08.30 uur tot 13.00 uur en op woensdag van 08.30 uur tot 16.00 uur. Tijdens de periode van ter inzage legging kunnen schriftelijk bezwaren worden ingebracht. Zij moeten worden gericht aan ons college en worden verzonden aan Burgemeester en Wethouders van Sluis, Postbus 27, 4500 AA Oostburg.

Oostburg, 3 april 2019

Hoogachtend,

Burgemeester en Wethouders van Sluis

Naar boven