Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarde ‘Kesteren, Broekdijk (naast) 42b’

Logo Neder-Betuwe

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe maken bekend, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 83, lid 2 en artikel 110c Wet geluidhinder, dat voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp van bestemmingsplan ‘Kesteren, Boekdijk (naast) 42b’. Dit bestemmingsplan is voorbereid om een seniorenwoning mogelijk te maken naast de bestaande woning aan de Broekdijk 42b in Kesteren.

Ook ligt ter inzage het ontwerpbesluit hogere grenswaarde. Voor de nieuwe seniorenwoning zal de geluidsbelasting boven de voorkeurswaarde van 48 dB liggen. Burgemeester en wethouders zijn daarom voornemens om met toepassing van artikel 110a, lid 1 van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde van 56 dB vast te stellen.

Inzageperiode: 4 april 2019 t/m 15 mei 2019

Inzageplaatsen:

- analoog: tijdens de openingstijden van het gemeentehuis Neder-Betuwe bij de receptie, Burgemeester Lodderstraat 20, 4043 KM Opheusden

- digitaal: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1740.bpKEBroekdijk42b-ont1

- digitaal: www.nederbetuwe.nl (Gemeente - Bekendmakingen - 2019 - Week 14 - Ruimtelijke Ontwikkeling - Ontwerpbestemmingsplan ‘Kesteren, Broekdijk (naast) 42b’).

Schriftelijke of mondelinge zienswijzen: tijdens inzagetermijn en mogelijk door eenieder, bij de gemeenteraad, t.a.v. de raadsgriffier, postbus 20, 4043 ZG Opheusden. Indien u uw zienswijze mondeling naar voren wilt brengen, dient u hiervoor vooraf telefonisch een afspraak te maken. Belanghebbenden kunnen een zienswijze indienen tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde bij het college van burgemeester en wethouders (zelfde adres).

Opheusden, 3 april 2019

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe

Naar boven