Instellen parkeerverboden Madoerastraat

Logo Dordrecht

Wettelijk kader

 

Op grond van artikel 2 lid 1 WVW 1994 kunnen de krachtens deze wet vastgestelde regels strekken tot:

a. het verzekeren van de veiligheid op de weg;

b. het beschermen van weggebruikers en passagiers;

c. het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

d. het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.

 

Op grond van artikel 15, lid 1, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd over de handhaafbaarheid van het verkeersbesluit met de verkeersfunctionaris van de eenheid Rotterdam, namens de korpschef van politie.

 

Motivering besluit

 

De Madoerastraat is een erftoegangsweg binnen de bebouwde kom. De straat ligt tussen de Reeweg Oost en de Ambonstraat. De straat kent eenrichtingsverkeer vanaf de Reeweg Oost. Fietsers en bromfietsers zijn uitgezonderd van het eenrichtingsverkeer. Vanuit de Ambonstraat kan via de parallel gelegen Timorstraat of Komatistraat teruggereden worden naar de Reeweg Oost, de ontsluitingsweg.

 

De voormalige LTS bevindt zich tussen de Madoerastraat, Timorstraat en Reeweg Oost. Dit schoolgebouw is afgelopen tijd getransformeerd naar woningen. Achter het schoolgebouw zijn grondgebonden woningen gekomen. Parkeerplaatsen ten behoeve van de woningen zijn gerealiseerd op het binnenterrein.

 

Bewoners van de Madoerastraat hebben tijdens de bouw van de woningen aangegeven dat het wegdek van hun straat in slechte staat was. Zij hebben

 

 

 

gevraagd of de straat, na afronding van de woningbouw, volledig heringericht zou worden. Dit bleek niet het geval, de staat van het wegdek is hersteld naar de situatie voor de start van de bouw van de woningen. Kleinschalige aanpassingen aan de weg zijn, in samenspraak met bewoners, echter wel uitgevoerd. Zo is op verzoek de drempel niet teruggekeerd. Om toch snelheidsremmende voorzieningen in de straat te hebben zijn er, verspringend van zijde, versmallingen aangebracht.

 

Ter plaatse van de aan de noordwestelijke zijde gelegen versmallingen is aan de overzijde van de Madoerastraat onvoldoende ruimte om doorgang voor het verkeer te garanderen én voertuigen te parkeren. Door parkeerverboden in te stellen is het duidelijk dat er niet geparkeerd mag worden bij de versmallingen. De doorgang blijft daarmee voldoende vrij voor al het verkeer, met name grote voertuigen zoals de brandweerwagens. Daarmee wordt de bruikbaarheid van de weg gewaarborgd.

 

Op basis van bovenstaande overwegingen en met inachtneming van:

- de Algemene wet bestuursrecht (Awb);

- de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994);

- het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW);

- het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990);

- het Algemeen Mandaatbesluit Dordrecht;

 

Besluit het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht:

 

Op de Madoerastraat aan de zuidoostzijde parkeerverboden in te stellen ter plaatse van de aan de noordwestelijke zijde gelegen versmallingen door het aanbrengen van gele onderbroken strepen als bedoeld in artikel 24, eerste lid, onderdeel e van het RVV 1990.

 

Het college van burgemeester en wethouders,

namens dezen,

de heer J. Booij

Clustermanager

 

 

 

 

 

Bezwaar

Als u het niet eens bent met dit besluit, kunt u binnen zes weken na dagtekening ervan schriftelijk

bezwaar maken bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen. U dient uw bezwaarschrift te richten aan: Het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht.

 

Op grond van artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht moet het bezwaarschrift ondertekend zijn. Verder moet het ten minste bevatten: uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en de reden van uw bezwaar. Wilt u ook het telefoonnummer vermelden, waarop u overdag te bereiken bent?

 

Het indienen van een bezwaarschrift houdt de werking van het besluit niet tegen. In spoedeisende gevallen kunt u de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

U kunt het verzoekschrift ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening brengt de Rechtbank een bedrag aan griffierecht in rekening.

Naar boven