Ontwerp-uitwerkingsplan 'Eimerseiland'

Logo Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat ter inzage ligt

het ontwerp-uitwerkingsplan 'Eimerseiland'

landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.957-0201.

Inzien

Het ontwerpuitwerkingsplan ligt met ingang van donderdag 28 maart 2019 gedurende een termijn van 6 weken (tot en met woensdag 8 mei 2019) voor een ieder ter inzage op het Stadskantoor van de gemeente Arnhem aan de Eusebiusbuitensingel 53 (bij de receptie). Het ontwerpuitwerkingsplan is met ingang van donderdag 28 maart 2019 ook op internet in te zien (technische storing voorbehouden).

De interactieve digitale verbeelding van het ontwerp-uitwerkingsplan is te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0202.957-0201

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend ontwerp-uitwerkingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

https://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.957-/NL.IMRO.0202.957-0201/

Plangebied

Het plangebied betreft het Eimerseiland, onderdeel van herstructureringsproject 'De Wheme' in de wijk Malburgen in Arnhem-Zuid. De locatie wordt aan de westzijde begrensd door een nieuw aan te leggen ontsluitingsweg, aan de overige zijden wordt de locatie begrensd door de Immerlooplas.

Aanleiding en doel

Dit uitwerkingsplan heeft betrekking op de ontwikkeling van Eimerseiland, als onderdeel van 'De Wheme'. Ten behoeve van de herstructurering van de wijk 'De Wheme' is in 2011 het bestemmingsplan "Malburgen - De Wheme" vastgesteld door de gemeenteraad. Voor het plangebied Eimerseiland is in dit bestemmingsplan de bestemming 'Wonen - Uit te werken' opgenomen. Deze bestemming moet worden uitgewerkt tot een woonbestemming, waarbij moet worden voldaan aan een aantal uitwerkingsregels.

Als gevolg van een wijziging in de stedenbouwkundige inzichten voor de ontwikkeling van Eimerseiland heeft een redactionele wijziging van het bestemmingsplan "Malburgen - De Wheme" plaatsgevonden. In het nieuwe bestemmingsplan “Eimerseiland” is een tweetal uitwerkingsregels komen te vervallen. Wel blijft het voor een woningbouwontwikkeling nodig dat er een uitwerkingsplan wordt vastgesteld, waarin de bestemming 'Wonen - Uit te werken' wordt uitgewerkt in een woonbestemming. Het 'Uitwerkingsplan Eimerseiland' voorziet hierin.

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerp-uitwerkingsplan indienen bij het college van burgemeester & wethouders (adres: Postbus 9029, 6800 EL Arnhem).

Informatie

Voor informatie over het ontwerp-uitwerkingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw S.  Maessen tel. nr.: 026-3773657.

 

Naar boven