Gewijzigde vaststelling ‘Roosjesweg 8/8a - Uitbreiding parkeerterrein gemeentehuis’ te Domburg

Logo Veere

De gemeenteraad heeft op 28 februari 2019 het ontwerp bestemmingsplan ‘Roosjesweg 8/8a - Uitbreiding parkeerterrein gemeentehuis’ gewijzigd vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad geen exploitatieplan vastgesteld. Dit bestemmingsplan biedt de planologische kaders voor de uitbreiding van het bestaande parkeerterrein van het gemeentehuis. Daarnaast zijn enkele andere voorzieningen, zoals een ijsbaan, camperparkeerplaatsen, een pumptrackbaan, trapveld, klimaatvoorzieningen, fietsenstalling en een milieuhoek voorzien en ook is de woning Roosjesweg 8/8a in het plan geïntegreerd.

 

Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de Traverse. Aan de oostzijde vormt de Roosjesweg de begrenzing van het plangebied, aan de westzijde liggen graslanden met woonbebouwing. De zuidzijde wordt gevormd door een agrarisch perceel met aansluitend een sportcomplex.

 

Ten opzichte van het ontwerp is het bestemmingsplan op de volgende onderdelen gewijzigd:

 

• De plangrens wordt opgeschoven waardoor de gebouwen die behoren bij het gemeentehuis, zoals de fietsenstallen, weer binnen het bestemmingsplan Kom Domburg liggen.

• De toelichting wordt op, onder meer, de onderdelen mobiliteit en archeologie aangevuld.

• De regels worden op enkele onderdelen aangepast/aangevuld. Zo worden voor het plan niet noodzakelijke begripsbepalingen geschrapt.

 

Voor de specifieke wijzigingen wordt verwezen naar het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, dat met inbegrip van het besluit van de gemeenteraad van 28 maart 2019 tot en met 9 mei 2019 ter inzage ligt. Het digitale gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is vanaf 28 maart 2019 beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer NL.IMRO.0717.0128BParktDbg-VG01. Ook is het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan vanaf dan in te zien op het gemeentehuis.

 

Van 29 maart 2019 tot en met 9 mei 2019 kan:

• een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht;

• een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan naar voren te brengen;

• een belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die in het ontwerp bestemmingsplan zijn aangebracht;

een beroepschrift indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat minimaal de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de reden van het beroep.

Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking op 10 mei 2019, tenzij bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend.

 

 

Domburg, 27 maart 2019

 

Burgemeester en wethouders van Veere,

De secretaris, De burgemeester

J.F.M. Steinbusch drs. R.J. van der Zwaag

 

 

Naar boven