Ontwerp Reparatieplan A Haarlem 2019

Logo Haarlem

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp Reparatieplan A Haarlem 2019 vanaf vrijdag 29 maart ter inzage ligt tot en met 9 mei 2019 ( een periode van zes weken).

Toelichting

Het Reparatieplan (met nummer NL.IMRO.0392.BP0120002-on01) herstelt onvolkomenheden in andere bestemmingsplannen. Sommige percelen in de Oude Stad waar horeca activiteiten plaatsvinden, zijn in het bestemmingsplan niet goed geregeld. Ook mag de bouwhoogte van een aantal panden in de Frans Hals Buurt hoger zijn dan feitelijk het geval is. De maatvoering voor woonschepen is niet in alle bestemmingsplannen geregeld. De tuinen in de wijk Bosch en Vaart bevatten door een rechterlijke uitspraak geen bouwvoorschriften. Daarnaast zijn enkele kleine wijzigingen noodzakelijk. Bijvoorbeeld omdat een strook groen is verkocht en het gebruik omgezet is naar Tuin. Voor een overzicht van de exacte locaties verwijzen wij naar hoofdstuk 2 van de toelichting van het Reparatieplan.

Inzage

Het ontwerp Reparatieplan en bijbehorende stukken kunnen vanaf 29 maart 2019 worden geraadpleegd:

  • In de publiekshal Raakspoort, Zijlvest 39 in Haarlem. De gemeente werkt op afspraak van maandag tot en met vrijdag tussen 11.00 en 16.00 uur en op donderdag tussen 11.00 en 20.00 uur. U kunt een afspraak maken via de website www.haarlem.nl of telefoonnummer 14023. Tussen 9.00 en 11.00 uur kunt u zonder afspraak terecht in de publiekshal. Wij adviseren u bij het maken van de afspraak rekening te houden met de termijn waarbinnen een zienswijze kan worden ingediend.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kan iedereen een zienswijze indienen over het ontwerp bestemmingsplan. Een zienswijze per e-mail versturen kan naar bestemmingsplannen@haarlem.nl. Dient u liever schriftelijk een zienswijze in? De brief kan verstuurd worden naar Postbus 511, 2003 PB in Haarlem, t.a.v. dhr. N.C. Brink. Een zienswijze moet voorzien zijn van uw naam, adres, datum en de naam van het ontwerp bestemmingsplan. Beantwoording van de zienswijzen wordt als onderdeel van het besluit gepubliceerd op internet, inclusief de namen van de indieners. Mocht u bezwaar hebben tegen het publiceren van uw naam dan kunt u dit vermelden bij het indienen van de zienswijze.

Naar boven