Kennisgeving terinzagelegging besluit aanwijzing als rijksmonument

Zaaknummer: 4636816100

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (hierna: RCE) maakt namens de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bekend dat zij heeft besloten de volgende zaak aan te wijzen als rijksmonument:

Van Doesburg Rinsemahuis, Torenstraat 3, 9203 BC Drachten, gemeente Smallingerland, rijksmonumentnummer: 532515.

De wettelijke grondslag voor de aanwijzing is artikel 3.1 van de Erfgoedwet gelezen in samenhang met artikel 4 van de Beleidsregel aanwijzing rijksmonumenten en wijziging rijksmonumentenregister Erfgoedwet. Op de voorbereiding van het besluit tot aanwijzing van deze zaak is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure (afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht) van toepassing.

Ter inzage

Het besluit en de daarop betrekking hebbende stukken zijn gepubliceerd op de internetpagina van de RCE: http://cultureelerfgoed.nl/dossiers/aanwijzen-en-afvoeren-van-monumenten/inzage-en-bekendmaking-besluiten. Tevens liggen deze stukken op het kantoor van de RCE aan het Smallepad 5, 3811 MG Amersfoort ter inzage van 28-1-2019 tot en met 11-3-2019.

Beroep

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit beroep instellen bij de sector bestuursrecht van de rechtbank binnen het rechtsgebied waar de belanghebbende zijn woon- of vestigingsplaats heeft. De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen over het ontwerp van dit besluit naar voren heeft gebracht.

Belanghebbenden kunnen ook digitaal beroep instellen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet de belanghebbende wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de precieze voorwaarden.

Contact

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de InfoDesk via het telefoonnummer 033 421 74 56.

Naar boven