Vastgesteld exploitatieplan Hofstad III Loerik V Zuidwest

Logo Houten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Houten maken, in overeenstemming met artikel 6.14, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 12 maart 2019 de structurele herziening van het exploitatieplan Hofstad III Loerik V Zuidwest heeft vastgesteld.

Informatie over het exploitatieplan Hofstad III Loerik V

Het plangebied Hofstad III ligt hoofdzakelijk tussen de wijken de Tuinen, de Mossen, de Grassen en Castellum-Oost. Ook de woningen Heidetuin 104-122 met omliggend openbaar gebied, genaamd Loerik V Zuidwest, maken deel uit van het exploitatieplan. Het exploitatieplan is gemaakt om de betaling door de eigenaren van gemeentelijke kosten in verband met de voorbereiding en realisatie van de plannen te verzekeren. Ook staan in dit plan regels over de kwaliteit van de aanleg van de openbare ruimte.

Inzage Het exploitatieplan (toelichting, regels en verbeelding) ligt met ingang van donderdag 28 maart 2019 gedurende zes weken (tot en met 8 mei 2019) ter inzage. Het exploitatieplan is op verschillende manieren te raadplegen:

  • op: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0321.0340HS3LOERIKVZW-EP04

  • via de gemeentelijke webviewer RoView: http://0321.ro-view.net/.

Een handleiding voor deze viewer vindt u aan de rechterzijd e van de betreffende webpagina

•in het gemeentehuis aan het Onderdoor 25 te Houten.

Het raadplegen kan uitsluitend plaats vinden op afspraak. Een afspraak kunt u maken met de heer J. Tonneijck van het team Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer (030) 63 92 611. Telefonisch is de gemeente bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30-17.00 uur.

De bronbestanden zijn beschikbaar via https://digitaleplannen.nl/0321

Indiening beroepschrift

Tegen het besluit tot vaststelling van het exploitatieplan kan met ingang van vrijdag 29 maart 2019gedurende zes weken schriftelijk beroep ingesteld worden door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend op het ontwerp exploitatieplan. Tevens kunnen belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest beroep instellen. Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degenen die beroep instellen, kunnen tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van genoemde afdeling. Het besluit tot vaststelling van het exploitatieplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Indien binnen de beroepstermijn naast een beroepschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u via het algemene nummer van de gemeente (030 – 63 92 611) contact opnemen met de heer J.Tonneijck van het team Ruimtelijke Ontwikkeling.

Naar boven