Kennisgeving ontwerpbesluit mijnbouwmilieuvergunning platform D12-B en aanleg van pijpleidingen, gelegen in blok D12 de Noordzee, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Minister van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Op 20 November 2018 heeft Wintershall Noordzee B.V. te Rijswijk een aanvraag ingediend om een vergunning ingevolge artikel 40 van de Mijnbouwwet. De aanvraag heeft betrekking op platform D12-B, gelegen in de Noordzee op ongeveer 200 kilometer ten noordwesten van Den Helder, op de coördinaten: 54°24’ 21.24’’ N en 02° 49’ 0.26’’ E (ETRS89)

Tevens heeft Wintershall Noordzee B.V. op 30 januari 2019 voor de aanleg van pijpleidingen een aanvraag ingediend om een vergunning ingevolge artikel 94 van het Mijnbouwbesluit.

De vergunningaanvragen betreffen het oprichting en in werking hebben van het gaswinningsplatform (D12-B) en de aanleg van een samenstel van pijpleidingen en kabels van het platform naar het bestaande platform D15-A, alsmede het uitvoeren van 2 productieboringen.

Tegelijk met de vergunningaanvragen is het Milieueffectrapport (hierna: MER) Sillimanite project aardgaswinning in blok D12 Noordzee’ ingediend.

De Minister is voornemens de gevraagde vergunningen te verlenen.

De ontwerpbesluiten het MER en de andere relevante stukken liggen met ingang van 26 maart 2019 gedurende zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum van het Ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 73, te Den Haag.

Inzage is mogelijk op werkdagen tijdens kantooruren. Tevens zijn bovengenoemde stukken in te zien op www.nlog.nl

Tot en met 7 mei 2019 kan een ieder zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbesluit schriftelijk kenbaar maken aan:

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

DG Energie, Telecom en Mededinging, Directie Energie en Omgeving

T.a.v. M.E.J. Pieters

Postbus 20401

2500 EK DEN HAAG

Ook voor inlichtingen kunt u zich wenden tot de heer M.E.J. Pieters (tel. 070 – 379 8389) van het Ministerie van Economische Zaken.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

Naar boven