Vaststelling 2e wijzigingsplan Hesselinghstraat - Oldeholtpade

Logo Weststellingwerf

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weststellingwerf maken bekend dat op 6 maart 2019 het 2e wijzigingsplan Hesselinghstraat - Oldeholtpade is vastgesteld. 

Het wijzigingsplan voorziet in aanpassing van het bestemmingsplan ‘Oldeholtpade’. Dit plan wijzigt de bestemming van ‘groen’ naar ‘woongebied’. Hierdoor wordt de bouw van twee woningen mogelijk gemaakt. 

Het perceel waar het plangebied op is gelegen ligt aan de Hesselinghstraat in Oldeholtpade en is kadastraal bekend onder sectie E nummer 2754. Een kaart met daarop het plangebied maakt onderdeel uit van het wijzigingsplan.

 

Ter inzage  

Het wijzigingsplan kan met ingang van 27 maart 2019 tot en met dinsdag 7 mei  worden ingezien bij de publieksbalie van het gemeentehuis, Griffioenpark 1 te Wolvega. Het wijzigingsplan is ook te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.0098.WP2Hesselinghstr-VA01.

 

Tijdens de voornoemde termijn dat het wijzigingsplan ter inzage ligt, zal ook een zakelijke beschrijving van de aanwezige anterieure overeenkomst ter inzage liggen. Deze overeenkomst heeft de gemeente gesloten met de toekomstige bewoners van het perceel. In de overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over o.a. de grondexploitatie, de aanleg van openbare voorzieningen en planschade. De zakelijke beschrijving betreft een samenvatting op hoofdlijnen van de inhoud van de anterieure overeenkomst. 

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze kenbaar maakte, tegen bovengenoemd besluit beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Beroep staat ook open voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. 

Als u beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. De besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. U kunt bij afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn is ingediend, dan treedt het betreffende besluit niet eerder in werking dan voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven